Pompierii brăileni la datorie

În data de 10 august 2022, subunitățile inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a trei incendii de vegetație uscată, litieră și stuf, o degajare a unor elemnte dintr-un panou publicitar și cinci intervenții ale echipajelor medicale.

La ora 11.45, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de Lucru Dudești au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumăpentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și litieră, izbucnit în interiorul unei păduri cu salcâmi, pe raza UAT Berteștii de Jos. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise. Au ars cca. 80 ha de vegetație uscată din pădure și cca. 20ha miriște. La locul intervenției au participat, în sprijin, SVSU Berteștii de Jos cu o ASAS și SVSU Victoria cu o cisterna cu apă.

La ora 13.40, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj de descarcerare pentru degajarea unor elemente dintr-un panou publicitar care prezenta risc de prăbușire pe Calea Călărașilor din municipiu.

La ora 17.15, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe un teren viran, pe raza localitîții Vărsătura. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. Au ars cca. 500 mp de vegetație uscată.

La ora 22.38, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stuf, izbucnit pe un teren viran, pe raza localității Comăneasca. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost foc lăsat nesupravegheat. Au ars cca. 60 ha de vegetație uscată și stuf. La locul intervenției s-a deplasat în sprijin SVSU Gemenele. În această dimineață a ajuns la locul intervenției SVSU Tudor Vladimirescu pentru supravegherea zonei.

*

Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a cinci persoane din municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc și transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *