Ziua Marinei Române, sărbătorită de marinarii fluviali la Brăila

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” marchează, la Brăila, Galați și Tulcea, 120 de ani de la prima aniversarea Zilei Marinei Române, printr-o serie de evenimente la care vor participa sute de marinari militari, nave fluviale și tehnică militară.

La Brăila, seria evenimentelor debutează cu o expoziție de navomodele și lucrări de matelotaj, precum și cu alte surprize, organizate, în perioada 9-15 august, la complexul comercial Brăila Mall, unde și Muzica Militară a garnizoanei Brăila va susține un concert vineri, 12 august, orele 17.00-18.00. De asemenea, publicul brăilean va fi așteptat sâmbătă, 13 august, la Ziua Porților Deschise, în zona Moarei „Violatos”, unde va putea vizita navele militare fluviale, precum și o expoziție de tehnică militară și armament.

Duminică, 14 august, cu prilejul Zilei Recunoștinței, militarii Flotilei Fluviale din Brăila vor aduce un pios omagiu eroilor marinari și vor depune o ancoră de flori în apele Dunării, în cadrul unei ceremonii militare și religioase, care va avea loc la ora 9.00, în portul militar.

Luni, 15 august, de la ora 10.00, publicul din Brăila este invitat pe faleza Dunării, pentru a sărbători Ziua Marinei Române împreună cu marinarii militari. După ridicarea Pavilionului, Geacului și Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, urmată de o scurtă slujbă religioasă și de alocuțiunile persoanelor oficiale, se va desfășura exercițiul demonstrativ naval întrunit „Forțele Navale Române 22”, iar Zeul Neptun va patrona jocurile și concursurile marinărești. Evenimentul se va încheia cu defilarea navelor militare și civile, iar seara, de la ora 20.30, marinarii se vor retrage cu torțe, pe traseul Primăria Municipiului Brăila – Calea Călărașilor – Secția 329 Logistică Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *