REZULTATELE ACȚIUNILOR POLITISTILOR RUTIERI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

Ieri, 26 august a.c., polițiștii rutieri au acționat în scop preventiv, pe principalele artere rutiere din județul Brăila.

Activitățile au avut ca obiectiv și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

În acest context, participanții la trafic au fost informații cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri, au primit anumite informații cu privire la sancțiunile legislative aplicabile, precum și o serie de recomandări și mesaje, menite să conduca la prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

În urma activităților desfășurate, ieri, 26 august a.c., polițiștii rutieri au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.100 de lei. De asemenea, au reținut 6 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare pentru neregulile constatate.

Exemplu semnificativ:

În data de 26 august a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Tulcea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN2B, în localitatea Lacu-Sărat.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drug Test, care a indicat prezența unor substanțe interzise, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea identificării substanțelor psihoactive.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua pe parcursul întregului weekend.

Și la acest sfârşit de săptămână, polițiștii brăileni, alături de jandarmi, vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la manifestările ocazionate de zilele comunelor Surdila-Găiseanca și Frecăței, în scopul prevenirii unor incidente nedorite și a reducerii riscului rutier asociat consumului de alcool și/sau substanțe interzise.

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

În locurile publice:

• Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!
• Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, pot fi persoane al căror scop este acela de a vă înşela !
• Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112 – apel gratuit !
• Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice sau substanțe interzise, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool sau substanțe psihoactive!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *