Amenzi pentru ambrozie

În perioada 09-29 august 2022 polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale, conform prevederilor legale în vigoare, persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri pe raza municipiului Brăila și care nu au luat măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia.

Este vorba despre 6 persoane juridice și 8 persoane fizice care nu au curățat terenurile pe care le au în proprietate de buruiana ambrozia.

Persoanele juridice sunt S.C. COFCO INTERNATIONAL ROMANIA SRL – pentru terenul din baza de depozitare cereale, str. Zona Portuară, R.A. AZL Brăila – pentru terenul de pe str. Debarcaderului, TTS Porturi Fluviale SRL Galați – Suc. Brăila, pentru terenul de pe str. Fața Portului, S.C. Dunav SRL – pentru terenul de pe str. Vadul Rizeriei, ROMNAV S.A – pentru terenul din zona trecerii BAC Smârdan și Compania Națională de Căi Ferate ”CFR ” S.A. București – Sucursala Galați, pentru terenul aferent gării CFR Brăila (Str. Decebal). În ce privește terenurile deținute de persoanele fizice, acestea se află pe str. Ghe. M. Murgoci, str. Eroilor, str. Teiului și Șos. Buzăului.

Sancțiunile contravenționale constau în avertisment scris, urmând ca, ulterior, cei care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia să fie sancționați contravențional, conform Legii 62/2018, cu sume cuprinse între 1.000 lei și 5.000 lei (pentru persoanele fizice) și 10.000 lei și 20.000 lei (pentru persoanele juridice).

Polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile specifice în vederea identificării și sancționării persoanelor fizice sau juridice care dețin terenuri în municipiul Brăila și care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia.

ambrozie1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *