Sunt pregătite școlile brăilene pentru noul an școlar?

Pe 5 septembrie unitățile de învățământ își vor deschide porțile pentru noul an școlar 2022 -2023. Au mai rămas patru zile până la inceperea cursurilor. Oare sunt pregătite scolile brăilene pentru un nou inceput? Total clădiri ale unităților de învățământ – 363.

Comisia Mixtă pentru verificarea unităților școlare, organizată prin ordin al Prefectului județului Brăila, s-a axat pe verificarea unităților de învățământ preuniversitar județ care nu dețin autorizație de securitate la incendiu.
În urma acestor verificări reprezentantul inspectoratului a constat că, din punct de vedere al securității la incendiu, clădirile respectă în mare măsură documentațiile tehnice care au stat la baza executării lucrărilor, urmând să fie demarate procedurile de obținere a acestei autorizații.

Situația privind asigurarea pe linia situațiilor de urgență
– Unități de învățământ cu personalitate juridică care dețin autorizație de securitate la incendiu – 47 (44 publice, 3 private)
– Clădiri ale unităților de învățământ care dețin autorizație de securitate la incendiu – 153 (mediu urban: 63 publice, 3 private; mediu rural: 87 publice)
– Clădiri ale unităților de învățământ care nu dețin autorizație de securitate la incendiu – 52 (mediu urban: 21 publice, 2 private; mediu rural: 29 publice)
– Clădiri ale unităților de învățământ care sunt echipate cu hidranți interiori/exteriori de incendiu – 52 (mediu urban: 30 publice, 2 private; mediu rural: 16 publice)
– Clădiri ale unităților de învățământ care sunt echipate cu instalații și sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu – 53 (mediu urban: 22 publice, 1 private; mediu rural: 30 publice)
– Clădiri ale unităților de învățământ care au asigurat iluminat de securitate pentru evacuare – 303 (mediu urban: 121 publice, 4 private; mediu rural: 178 publice).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *