Școlile din Brăila care vor avea catalog electronic

De luni, 5 septembrie 2022, 11 școli din județul Brăila vor folosi din acest an școlar catalogul electronic. Ministerul Educației a implementat un nou proiect pilot de digitalizare a unităților de învățământ dorind să renunte la catalogul clasic.

„Ministerul Educației va continua pilotarea înregistrării situației școlare exclusiv în format electronic, încurajând unitățile de învățământ să folosească platformele existente pe piață și să renunțe la folosirea documentelor în format fizic, aspect ce se înscrie în politica de dezvoltare sustenabilă și protejare a mediului pe care ministerul o promovează la toate nivelurile.

În anul școlar 2022 – 2023, 742 de unități de învățământ au decis să renunțe la catalogul clasic (fișier pdf), în format fizic. Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale si actuale”, se specifică în comunicatul de presă a ministerului.

In județul Brăila avem 11 școli atât din mediul rural, cât și în municipiu.

catalog

 

 

Catalogul electronic a fost introdus încă din anul școlar 2021-2022, fiind ușor accesibil, și punând la dispoziția părinților situația școlară la zi a copiilor. Acesta conține tot ceea ce conținea și catalogul mult știu de toată lumea, și anume notele elevilor și absențele acestora.

Catalogul electronic trebuie tipărit și arhivat la final de an școlar

Unitățile pilot pot folosi doar catalogul electronic, fără cel clasic, dar acesta trebuie tipărit și arhivat, obligatoriu, la finalul anului, după cum prevede noul regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022 care a fost publicat în Monitorul Oficial pe 6 iulie 2022 și care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *