De ziua pompierilor brăileni

Pentru rezultate deosebite in activitatea desfasurata, cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania, au fost avansati in gradul urmator un ofiter, cinci subofiteri si citati prin ordin de zi pe unitate 94 pompieri militari.

La activitate au participat prefectul judetului Braila – Iulian Timifei, presedintele Consiliului Judetean Braila – Iulian Francisk Chiriac, primarul municipiului Braila – Marian Dragomir, vicepresedintii C.J. Braila, viceprimarul municipiului Braila, sefii structurilor de ordine publica din judet.

Tot astazi, incepand cu ora 09.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila isi va deschide portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul acestei profesii, va fi prezentata tehnica de interventie cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare si. vor fi realizate exercitii demonstrative specifice.

La nivelul municipiului Braila vor fi organizate puncte de informare preventivă la sediul inspectoratului și în parcarea Promenada Mall. Vor fi distribuite materiale de informare preventiva cu tipurile de risc generatoare de situatii de urgenta, masuri de prevenire a acestora si reguli de comportare in momentul producerii unor astfel de situatii. La Scoala Gimnaziala „I. L. Caragiale” s-au desfasurat lectii deschise cu elevi din ciclul primar si gimnazial, avand ca tema cunoasterea tipurilor de riscuri de pe raza judetului, a modului de actiune  premergator, pe timpul si dupa producerea situatiilor de urgenta, precum si insemnatatea zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din Romania.

La ora 12.00, la sediul inspectoratului a avut loc slujba de pomenire a pompierilor braileni trecuti la cele vesnice si au fost inaltate rugaciuni catre Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, Ocrotitorul Pompierilor din Romania.

***
În anul 1650 este hirotonit arhiereu și așezat în scaunul de mitropolit al Timișoarei. Aici bunul păstor sa dovedit mare apărător al Ortodoxiei, mângâind și povățuind către Hristos timp de trei ani de zile Biserica Banatului. Căci era tare în credință, înțelept la cuvânt, blând la inimă și neadormit în rugăciune. A făcut și unele minuni spre lauda lui Dumnezeu și alinarea suferințelor unor credincioși, punând mâinile pe capul lor și rugându-se pentru ei. De asemenea, a stins cu rugăciunea sa focul ce cuprinsese partea de apus a Timișoarei. Căci, ieșind din biserică cu Sfintele Taine în mâinile sale și rugându-se cu lacrimi, îndată a trimis Dumnezeu o ploaie puternică și sa stins focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *