Oficial de mâine vine toamna

De mâine, toamna anului 2022, își va intra pe deplin în drepturi odata cu echinocțiul din ziua de 23 septembrie 2022 la ora 4:04 minute. Cu acest prilej începe și toamna astronomică, dar și cea astrologică, pentru că Soarele se mută în Balanță astfel ca se dă startul, unei perioade de armonie, dreptate, echilibru și dragoste. Factorul de dragoste este, de asemenea, puternic… inspirându-ne să colaborăm cu ceilalți și să creștem relațiile.

Durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă. Ca urmare, ziua va fi egală cu noaptea și va avea 12 ore.

Tradiții și superstiții pentru 23 septembrie

În mediul rural, echinocțiul de toamnă reprezintă încheierea muncilor agricole și sărbătorirea recoltelor. legumele și fructele din recoltă se duc la preot pentru a fi sfințite. După sfințire, se spune că acestea  capătă puteri tămăduitoare.

Se spune că în această zi florile plâng pentru că venirea iernii înseamnă și sfârșitul lor. Pentru a avea flori în ghiveci care să reziste peste iarna trebuie să le ungi cu mir sfințit la o mănăstire și astfel vor rezista și pe timpul iernii la fereastră.

Potrivit tradiției, în această zi se prepară primul must din strugurii proaspăt culeși, se bat nucii și se scutură merele și gutuile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *