Start la reciclare: școlile din România se pot înscrie în cel mai amplu proiect de educație ecologică, „Baterel, Eroul Reciclării”

Asociația ENVIRON organizează cea de-a 12-a ediție a campaniei „Baterel, Eroul Reciclării”, un proiect de educație ecologică derulat în instituțiile de învățământ din România din sistemul public și privat – gădinițe, școli și licee.

 

Programul ,,Baterel, Eroul Reciclării” se adresează elevilor și profesorilor din toate ciclurile de învățământ și este structurat în trei categorii: colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate, lecții deschise despre reciclare și o serie de provocări tematice despre protecția mediului, menite să stimuleaze creativitatea și să contribuie la formarea unor noi competențe.

Profesorii pot înscrie gratuit școlile în program pe www.magazinbaterel.ro, iar în urma participării, acestea vor fi dotate cu cutii de colectare pentru deșeurile electrice și baterii și vor primi acces gratuit la ghidul complet despre colectarea selectivă și reciclare a deșeurilor „Baterel și Amy te învață”, precum și alte materiale educaționale.

La finalul programului, școlile situate în topul clasamentelor în colectarea selectivă a bateriilor și echipamentelor electrice uzate vor fi recompensate cu dotări necesare pentru dezvoltarea și recreerea celor mici.  În plus, participând la concursurile lunare, copiii pot câștiga rechizite, jocuri și alte produse marca Baterel pe care au posibilitateasă le aleagă chiar ei accesând www.magazinbaterel.ro.

 

În prezent, în România, educația ecologică continuă să fie o disciplină opțională, cu toate că grijapentrumediulînconjurătoresteunadintreproblemeleurgente ale lumiimoderne. OdecizieadoptatăînplenulSenatuluistabileștecăîncepând de anulviitor (2023-2024), educațiapentrumediuva face parte din programașcolarăde la noi la fel cum se întâmplădejaînalte state europene, cum ar fi Italia sau Germania. Astfel, elevii din ciclulprimarșigimnazialvoraveainclusăîncurriculumulnaționalșieducația de mediu.

 

<<„Baterel, Eroul Reciclării” este mai mult decât program de educație ecologică. El reprezintăun demers încet, dar sigur prin care participăm în mod direct la schimbarea în bine. Știm cu toții că nu am putea vorbi despre un viitor mai bun și mai curat în lipsa unor tineri care înțeleg și aplică principiile de care avem nevoie să evoluăm ca societate: responsabilitate, respect, implicare.După aproape 12 ani în care am derulat neîntrerupt campanii dedicate celor mici, suntem convinși că doar unindu-ne forțele cu educatorii, învățătorii și profesorii putem forma o generație mai responsabilă! >> – Roxana Puia, director de marketing Asociația ENVIRON.

 

 

Campania “Baterel, EroulReciclării” a începutînanul 2011 ca un proiect pilot de informareșiconștientizare, iarastăzicomunitateacuprinde 175.000 elevi beneficiari din 2500 de școli, grădinițeșilicee din toatățara. Premieraabsolutăaacesteiedițiieste Recycle Joy: o serie de jocurișiactivități distractive desfășuratefizicînșcolide cătreAmy (personajulserialului2 minute cu Amy)șimascotaBaterel.

 

Înscrierileîncampanie se fac pe www.magazinbaterel.ro, iar profesorii care fac înregistrarea pot solicita informații suplimentare la datele: 031.827.0000 sau baterel@baterel.ro

 

„Baterel, Eroul Reciclării” este o campanie de educație ecologică derulată de Asociația ENVIRON, pionier în programe de educație ecologică în România, în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și cu sprijinul Ministerului Educației.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *