Dosar penal pentru braconaj cinegetic

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 14:10, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au desfășurat o acțiune pe raza orașului Însurăței pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic și au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Stăncuța.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în habitaclul autoturismului 202 cadavre dee păsări eviscerate, din diferite specii, ce aparțin unui bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Italia, pasager în autoturism, care la data de 21.11.2022, ar fi participat la o vânătoare organizată pe fondul cinegetic de pe raza localității Stăncuța.

Astfel, cele 202 de exemplare de vânat găsite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor și stabilirii cu exactitate atât a speciilor din care fac parte cât și a condițiilor în care au fost recoltate, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 din Legea 407/2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *