Regiunea Sud-Est se dezvoltă cu noi ! Lansarea Programului Regional Sud-Est 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Autoritate de Management, a organizat în data de 22 noiembrie 2022, la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, lansarea Programului Regional Sud-Est 2021-2027.
Importanța evenimentului a fost marcată prin prezența reprezentanților Comisiei Europene domnul Krzysztof Kasprzyk, șeful adjunct al Unității pentru România și Croația, Direcția Generală Politică Regională Urbană, ai autorităților publice centrale, respectiv doamna Andreea Anamaria Naggar, Secretar de stat din partea Ministerului Investițiilor și al Proiectelor Europene, domnul Marcel Alexandru Stoica – Secretar de Stat din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Răzvan Popescu – Subsecretar de Stat din cadrul Ministerului Investițiilor și al Proiectelor Europene, ai autorităților publice locale – Primari și Președinți ai Consiliilor Județene din regiune, ai mediului de afaceri și ai societății civile din regiune.
”Programul Regional Sud-Est 2021-2027 beneficiază de o alocare totală de 1.48 miliarde de euro.
Investițiile finanțate vor sprijini specializarea inteligentă și inovarea, IMM-urile, digitalizarea, eficiența energetică a clădirilor, dezvoltarea urbană, infrastructura verde, mobilitatea urbană și conectivitatea regională, infrastructura educațională, regenerarea urbană, valorificarea patrimoniului natural/cultural”, a afirmat doamna Luminița Mihailov, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
În cadrul evenimentului a fost semnată Declarația Comună pentru Dezvoltare între Ministerul
Investițiilor și Proiectelor Europene și ADR Sud-Est privind colaborarea susținută și pro-activă pentru a asigura implementarea fondurilor europene destinate Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, astfel încât aceasta să ajungă cât mai aproape de cetățeni și să sprijine creșterea și modernizarea regiunii.
Declaratia a fost semnată de către doamna Secretar de Stat Andreea Anamaria Naggar împreună cu doamna Director General a Agenției pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, doamna Luminița Mihailov.
Doamna Andreea Anamaria Naggar, Secretar de Stat a declarat „Programul Regional Sud-Est va
reprezenta instrumentul de finanțare vital în parcursul acestei regiuni către atingerea potențialului maxim de dezvoltare, în beneficiul direct al cetățenilor săi. Prin cele peste 1,48 miliarde euro, programul va avea un aport fundamental la dezvoltarea echilibrată bazată pe un proces de creștere economică inteligent, durabil și incluziv, care sa conducă la creșterea calității vieții și reducerea decalajelor de dezvoltare intra și inter regionale. Am toată încrederea și convingerea că aici, în regiunea Sud-Est, vor fi gestionate într-un mod eficient fondurile europene alocate. Parteneriatul solid și colaborarea susținută sunt cele mai importante priorități pentru ca această regiune să înregistreze o creștere reală din punct
de vedere economic, social și cultural”.
Împreună, susținem creșterea Regiunilor, pentru o Românie mai coezivă și cu regiuni prospere în
Europa!”, se arată în Declarația Comună pentru dezvoltare semnata de MIPE și ADR Sud-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *