Infracțiuni la regimul piscicol și rutier

Ieri, 4 ianuarie, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, împreună cu reprezentanți din cadrul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei ocazie cu care, la gura de vărsare a râului Călmățui în Dunăre, au identificat trei unelte de pescuit cu fir textil, montate în apă. Întrucât acestea nu erau marcate cu elemente de identificare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La scurt timp, la fața locului, a venit un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Berteștii de Sus și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea și folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *