MĂSURI SUPLIMENTARE PENTRU O MINIVACANŢĂ ÎN SIGURANȚĂ

În perioada 20-24 ianuarie 2023, polițiștii brăileni vor acţiona,  în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști de frontieră, pentru liniştea cetăţenilor, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și prentru prevenirea oricăror situații de risc, pentru ca Ziua Unirii Principatelor Române să fie petrecută în siguranță.

Poliţiştii brăileni sunt la datorie, pentru prevenirea faptelor antisociale, a incidentelor grave, pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul cetățenilor în caz de nevoie.

Având în vedere faptul că la data de 24 ianuarie a.c., pe raza municipiului Brăila – Piața Independenței, în orașul Însurăței precum și în comuna Șuțești vor avea loc manifestări culturale prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locuri aglomerate și în proximitatea acestor adunări publice, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor monitoriza și dirija circulaţia și vor utiliza aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în această minivacanță.

De asemenea, vor intensifica activităţile  specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pentru o călătorie sigură, poliţia rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

– Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

– Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

– Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

– Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

– Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”. Totodată, evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosiţi şi nu consumaţi alcool sau substanțe interzise!

–  Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. Traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Vă dorim o minivacanță plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *