Cod Galben de ploaie, ninsoare, viscol și intensificări ale vântului la Brăila

ANM a dat publicităţii o atenţionare meteorologică pentru 20 judete printre care si Brăila de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10.00 – 28 ianuarie, ora 22.00.
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului

 În Muntenia, Dobrogea, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.
În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.
În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *