Scutul împotriva bătrâneții și a bolilor. Cura care întinerește cu 1 lingură pe zi!  

Mierea de albine este unul dintre „super-alimentele” din lume, cu gustul și structura sa unică. Cu toate acestea, acest nutrient, căruia nu i se acordă suficientă importanță, acționează de fapt ca un scut protector împotriva bătrâneții și a bolilor.

Acest nutrient, care are capacitatea de a reînnoi organismul atunci când este combinat cu alți nutrienți, se află de fapt în bucătăriile noastre.

Iată puterea mierii de a-ți schimba corpul cu efectele sale miraculoase. Consumul zilnic de o lingură de miere poate oferi organismului tău beneficii la care nici nu te-ai gândit. Prin urmare, cu un consum regulat, poți să-ți determini o gustare sănătoasă și să faci un pas către o viață sănătoasă.

ANTIOXIDANT

Mierea este un antioxidant excelent, astfel încât consumul ei regulat vă va curăța corpul de diferite toxine. În plus, proprietățile sale antibacteriene vor îmbunătăți semnificativ starea pielii tale.

VREȚI SĂ SLĂBIȚI? REDUCE GREUTATEA CORPULUI

Dacă vă urmăriți greutatea, medicii recomandă să excludeți toate deserturile pe bază de zahăr. Dar mierea poate fi cel mai mare ajutor în poftele tale de dulce.

Acest lucru se datorează faptului că zahărul găsit în miere are o compoziție diferită de cea găsită în alți îndulcitori. Mierea vă accelerează metabolismul, care este esențial pentru pierderea în greutate.

Mierea nu are colesterol. Consumul zilnic de miere are un efect benefic asupra nivelului de compuși antioxidanti din organism care pot combate excesul de colesterol.

PREVINE ÎNGUSTRAEA ARTERELOR

Cercetările arată că antioxidanții pot preveni îngustarea arterelor. În funcție de locul în care are loc îngustarea, aceasta poate provoca insuficiență cardiacă, tulburări de memorie sau dureri de cap.

Bea un pahar cu apă cu câteva linguri de miere va fi suficient pentru a preveni acest lucru.

ÎMBUNĂTĂȚIȚI SĂNĂTATEA MENTALĂ

Acest lucru poate suna ciudat, dar este un fapt adevărat. Mierea ajută la calmarea nervilor și la ameliorarea oboselii.

Alte cercetări arată capacitatea mierii de a combate stresul, de a regenera sistemul celular de apărare antioxidantă și, în cele din urmă, de a îmbunătăți memoria.

In plus, calciul continut in miere este usor digerat de creier, ceea ce are un efect benefic asupra functionarii mierii.

PROMOVEAZĂ UN SOMMN CONFORT

Zahărul din miere crește nivelul de insulină din sânge, care la rândul său eliberează serotonina.

Serotonina este, de asemenea, transformată în melatonină, un hormon care promovează un somn de calitate.

OMOARĂ MICROBII DIN CORP

Mierea este un antiseptic puternic, de aceea este recomandat să consumi o lingură de miere pe stomacul gol. Acest ritual simplu ajută la prevenirea diferitelor boli asociate cu sistemul digestiv.

De asemenea, pe măsură ce mierea trece prin stomac, distruge microbii și vindecă rănile minore ale mucoasei.

Reteta minune: o combinație de miere și usturoi

Puterea mierii va creste de zece ori atunci cand este combinată cu un alt remediu natural cu proprietăti antiseptice si vindecătoare puternice. Mierea de usturoi vă va întări sistemul imunitar și vă va menține sănătos. Veți avea nevoie de următoarele componente:

  • 3-4 capete de usturoi
  • 1 cană de miere crudă
  • Un borcan mic cu capac

Separați capetele de usturoi și îndepărtați straturile exterioare. Pune-le în borcan și toarnă miere peste ele. Îndepărtați bulele dacă este necesar. Acoperiți borcanul cu un capac și lăsați la infuzat câteva zile. Indicat este să lăsați să stea timp de 4 săptămâni sau 28 de zile. Usturoiul se va închide la culoare, iar mierea ceva mai lichidă și atunci știi că este gata!

Odată fermentat, poți să pui în gură acel usturoi crud, este delicios și dulce. Sau adăugați miere crudă în ceaiul de lămâie pentru a vă stimula sistemul imunitar sau pentru a calma durerea în gât.

Sau luați o lingură pe zi pe stomacul gol și vă veți simți mai energici și sănătoși decât oricând.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *