„Marea deszăpezire a administraţiei Dragomir” (Galerie foto)

Azi dimineată la sediul redacţiei „Cronica de Brăila” a sosit un comunicat de presă din partea profesorului Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila, prin care atrage atenţia primarului brăilei despre proasta „gestionare a munţilor de zăpadă” de pe trotuare si sosele, solicitand public DEMISIA.

„Ne aflăm la o săptămână de când a căzut prima şi singura zăpadă din această iarnă, iar în Brăila este în continuare un haos de nedescris: munţi de zăpadă în marile intersecţii, trotuare blocate de nămeţi, şanţuri de gheaţă pe mijlocul străzilor, artere principale pe care se circulă pe o singură bandă, nervi în trafic, maşini distruse şi pietoni cu fracturi.

Singura explicaţie cu care a putut veni primarul încă în funcţie Marian Dragomir pentru toată această nenorocire care există în Brăila a fost aceea că “a nins fără întrerupere 36 de ore şi că atât s-a putut”. Domnule Dragomir, astăzi ne aflăm la peste 120 de ore de când s-a oprit ninsoarea, iar cartierele din Brăila sunt în continuare acoperite de zăpadă!

Străzile sunt încremenite în şanţuri formate din zăpada îngheţată, care în mijlocul zilei se mai topeşte un pic, dar dimineaţa şi seara, când temperaturile sunt mai scăzute, îngheaţă la loc şi transformă deplasarea maşinilor în adevărate aventuri. Trotuarele sunt impracticabile, singurele căi de acces sunt cărările făcute de pietoni prin bătătorirea zăpezii, ceeace face deplasarea greoaie şi extrem de periculoasă. Bătrânii merg ţinându-se de zidurile clădirilor, nu este posibil asa ceva! Nici măcar trotuarul din faţa Spitalului Judeţean, unde zeci de oameni vin zilnic pentru a solicita ajutor medical, nu a fost curăţat de zăpadă.

Puţinele utilaje care au fost văzute pe principalele străzi din Brăila (pe unele dintre ele, nu pe toate), au mers în mare parte ca la paradă, în coloană şi cu lama ridicată, pentru a nu distruge frumuseţea de asfalt marca Dragomir. Ici şi colo a fost aruncată câte o lingură de sare, tot pentru a nu strica străzile proaspăt asfaltate. Utilajele, care chipurile şi-au făcut treaba, au împins zăpada pe trotuare şi în parcări şi acolo au lăsat-o, blocând căi de acces, zone pietonale şi, bineînţeles, maşini.

Şi, cireaşa de pe tort, în tot acest haos, Poliţia Locală, poliţia domnului primar mai exact, a avut tupeul să îi amendeze pe brăilenii care s-au chinuit să îşi deszăpezească maşinile astupate de zăpada depozitată de utilaje, pe motiv că au aruncat o lopată de zăpadă înapoi pe carosabil. Cei care au fost amendaţi (1.000 lei/persoană) pot merge liniştiţi să conteste în instanţă amenda şi să ceară chiar şi daune morale pentru deranj.

Ca şi când nu era suficient, luni, 30 ianuarie, când trecerile pentru pietoni erau blocate de mormane de zăpadă şi nu ştiai pe unde să mai calci ca să nu îti rupi picioarele, Poliţia Judeţului a ieşit în stradă pentru a disciplina pietonii cu… amenzi, pe motiv că nu traversează… prin locuri premise. Bun moment şi-au găsit poliţiştii să facă educaţie, ce să mai zic!? În astfel de situaţii, ajungi să te întrebi dacă autorităţile locale şi judeţene din Brăila lucrează pentru sau împotriva oamenilor.

Asta a fost marea deszăpezire a administraţiei Dragomir, iar brăilenii s-au revoltat pe bună dreptate pe reţelele de socializare. Când toată Brăila ţipă că nu se poate merge prin oraş, nici cu maşina, nici pe jos, nepăsător la problemele brăilenilor, primarul anunţa cu veselie pe contul lui de Facebook că merge la bulgăreală în parc cu copiii. Rezolvase tot şi era apt pentru distracţie, ceea ce s-a şi văzut din pozele postate ulterior.

Solicit public DEMISIA primarului Marian Dragomir pentru marea bătaie de joc cu care a gestionat problema deszăpezirii oraşului, pentru sfidarea cu care i-a tratat pe brăilenii care au strigat după ajutor în mediul online (Dragomir a avut grijă să şteargă toate mesajele negative), pentru lipsa de interes în a rezolva adevăratele probleme ale Brăilei.

În acelaşi timp, solicit să fie prezentate public sumele care vor fi decontate pentru aceste lucrări de “deszăpezire”, în care zăpada a fost mutată practic dintr-un loc în altul, în loc să fie încărcată şi transportată în afara oraşului, nu depozitată în porţile oamenilor, pe locurile de parcare, pe trotuare şi, mai ales, în staţiile de autobuz.

Referitor la acţiunea din Parcul Monument, totul a fost pus în scenă după o regie marca Dragomir, în care copiii de grădiniţă au fost încolonaţi ca în perioada comunistă şi duşi în parc pentru o şedinţă foto cu primarul. În toate grădiniţele din oraş a ajuns o circulară de la Inspectoratul Şcolar, prin care se cerea la foc automat tabele cu semnăturile părinţilor care sunt de acord să îşi lase copiii la bulgăreală înParcul Monument, între orele 10.30 şi 12.00. Primarul era deja prezent când au ajuns copiii, ca să nu rateze şedinţele foto, imagini numai bune pentru campania electorală. Mă îndoiesc că primarul a avut acordul părinţilor şi pentru a face poze cu copiii în parc.

Mai mult decât atât, a avut tupeul să cheme copiii la joacă în aceeaşi zi, tot în Parcul Monument, dar mai pe seară, deşi brăileniii-au transmis pe reţelele de socializare că nu au aparate de zbor pentru a ajunge la destinaţie, drumurile fiind impracticabile, cu munţi de zăpadă, dâmburi şi tranşee. Până şi joaca a ajuns să fie programată de primar în Brăila. Substratul acestei acţiuni comuniste a fost, pe lângă cel strict politic, acela de a distrage atenţia de la neputinţa autorităţilor în a deszăpezi oraşul.

Ca să nu mai spun că vineri, când a început săningă în Brăila, zăpada mai avea un pic şi îi astupa la propriu pe toţi PSD-iştii de frunte, care se adunaseră pentru a-şi alege conducerea pe următorii 4 ani. În timp ce oraşul şi judeţul erau luate în stăpânire de zăpadă şi viscol, toţi aleşii judeţului şi municipiului stăteau bine mersi la căldură şi îşi votau preşedintele. Abia când au terminat de numărat voturile şi-au dat seama căvenise iarna! O iarnă care i-a luat iar prin surprindere şi au rămas surprinşi până astăzi, la o săptămână după ce s-a opritni nsoarea!”, a scris profesorul Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.

1 2 3 4 5 6 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *