Campania de distribuție a iodurii de potasiu

Având în vedere O.M.S. nr. 258/07.02.2023 pentru modificarea O.M.S. nr. 1648/21.06.2022 privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate prin farmaciile comunitare pe baza prescripției emise de medicul de familie, vă aducem la cunoștință că termenul de distribuire către populație  se prelungește până la data de 31.12.2023.

Drept urmare, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brăila cu adresa nr. 1419/08.02.2023 a informat, atât farmaciile comunitare, din raza Județului Brăila, distribuitoare a medicamentului iodură de potasiu 65 mg, cât și furnizorii de servicii medicale – medicii de familie din Județul Brăila, cu privire la faptul că persoanele eligibile, în momentul prezentării la prima consultație la medicul de familie, să obțină și prescripția de ridicare a comprimatelor de iodură de potasiu din farmaciile comunitare.

Informațiile privind campania de distribuție a iodurii de potasiu, Ghidul de informare generală, postate pe pagina web www.ms.ro pot fi accesate în secțiunea ”Campanie distribuție iodură de potasiu”, aflată în pagina web a Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila : www.dspbr.ro/

Pentru mai multe informații, Ministerul Sănătății a pus la dispoziția publicului adresa de email iodura@ms.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *