Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila va intra în renovare

  • SEDIUL JANDARMERIEI BRĂILENE VA FI RENOVAT PRIN PROGRAMUL NAȚIONAL DE REZILIENȚĂ ȘI REDRESARE. LUCRĂRILE, ESTIMATE LA 6 MILIOANE DE LEI CU TVA

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila va intra în renovare, iar consumul de energie electrică și cel de încălzire vor fi reduse considerabil. Proiectul se numește „Creșterea eficienței energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila”, este estimat la o valoare de 6 milioane de lei cu TVA, iar finanțarea va veni prin Programul Național de Reziliență și Redresare (P.N.R.R.).

Inspectorul șef al I.J.J. Brăila, colonel Nicolae Iulian Albăceanu, a susținut o conferință de presă alături de Adjunctul inspectorului șef, colonel Constantin Țupu, și șeful Serviciului Logistic, locotenent DumitrelTarbu, în cursul zilei de miercuri.

Subiectul principal l-a constituit vizita de marți, 21 februarie 2023, a inspectorului șef la sediul Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) unde ministrul Lucian Bode și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, i-au înmânat contractul de finanțare semnat pentru proiectul de renovare a clădirii în care funcționează unitatea.

„Ieri (marți, 21 februarie), am fost invitat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, alături de alți câțiva inspectori șefi ai Jandarmeriei, Poliției, și alte instituții publice, în fapt cei care avem proiecte de renovare a sediilor prin fondurile P.N.R.R. și care au fost aprobate. La nivelul inspectoratului nostru, obiectivul de investiții 《Creșterea eficienței energetice în sediul I.J.J. Brăila》, este cel pentru care domnul ministru Lucian Bode și domnul ministru Cseke Attila mi-au înmânat contractul de finanțare semnat”, a punctat colonelul Nicolae Iulian Albăceanu.

Comanda inspectoratului a motivat în cadrul conferinței de presă de ce sunt necesare aceste lucrări de reabilitare a sediului și care vor fi lucrările ce urmează a fi executate pentru atingerea țintei din proiect. Practic, clădirea în care funcționează Jandarmeria brăileană a fost construită în anul 1978, iar în prezent nu mai corespunde din punct de vedere al eficienței și calității termice, rezistența termică a pereților exteriori fiind sub valoarea minimă prevăzută de normele tehnice în vigoare. Învelitoarea este de tip terasă necirculabilă, la care s-au efectuat reparații curente. Din cauza infiltrațiilor, pereții adiacenți sunt predispuși în permanență la umezire, favorizând apariția degradărilor la tavane și pereți, precum și apariția igrasiei și a mucegaiului.

Colonelul Nicolae Iulian Albăceanu a precizat ce lucrări vor fi executate în cadrul proiectului, pentru remedierea acestor deficiențe. „Sursele regenerabile de energie ce vor fi implementate în cadrul proiectului sunt reprezentate de pompe de căldură de tip aer-apă și integrarea acestora în sistemul existent de încălzire; panouri solare fotovoltaice pentru asigurarea parțială a consumului electric; pentru reducerea consumului de energie datorat ventilării spațiilor se propun recuperatoare de căldură locale; instalație de panouri solare termice cu tuburi vidate. Și, în același context, ar fi o stație de reîncărcare vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per stație. De asemenea, proiectul mai include și o instalație de stingere cu apă a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, instalații de iluminat de securitate, instalații detectare și avertizare incendiu, stație de pompare pentru hidranți și rezervă de incendiu montată subteran.

Totodată, infrastructura va fi adaptată pentru persoane cu dizabilități, se vor înlocui obiecte sanitare, vor fi prevăzute pardoseli din parchet triplu stratificat de trafic intens în birouri, granit pe holuri, casele scării, treptele exterioare și grupurile sanitare și vor fi inlocuite ușile interioare. Clădirea nu necesită consolidare, întrucât expertiza a încadrat-o în clasa de risc seismic 3”, a spus sursa citată.

Contractul de finanțare semnat conține valoarea finanțată de Uniunea Europeană, adică 5,89 milioane lei cu TVA inclus. Estimarea valorii proiectului a fost fundamentată prin DALI întocmit de experții abilitați, cu respectarea ghidului specific aplicabil al finanțării proiectelor din fonduri U.E. aferente P.N.R.R. Perioada de implementare a proiectului nu va depăși termenul de 30 iunie 2026. Intervenția efectivă asupra clădirii este calculată la 12 luni, astfel: 3 luni pentru realizarea izolației pereților exteriori plus tâmplărie exterioară, 1 lună pentru izolație terasă, 3 luni pentru lucrări interioare efectuate la parter și subsol și 5 luni pentru lucrări interioare la etajele 1 și 2.

Potrivit Adjunctului, colonel Constantin Țupu, și șefului Serviciului Logistic, locotenent DumitrelTarbu, în urma implementării proiectului, va exista o

Reducere considerabilă a consumului anual de energie pentru încălzire în procent de 86,23% față cel actual, iar consumul de energie primară va scădea cu 67,27% comparativ cu situația prezentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *