„Galceavă” pe taxa de gunoi la Ianca. Preţ enorm de 22 de lei/persoană/lună

Astăzi, 14 martie, la redactia „Cronica de Brăila” a venit un comunicat de presă din partea lui Adin Boboc, membru PNL Ianca, in care critică problema pretului foarte mare de 22 de lei pe persoană, pe care locuitorii orasului Ianca trebuie să il plătească.

Adin Boboc: Solicit convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Local Ianca pentru modificarea Taxei de salubrizare şi aducerea ei la un preţ corect de 7-8 lei/persoană/lună

Solicit convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Local Ianca pentru modificarea Taxei de salubrizare impusă de primarul Fănel Chiriţă, viceprimarul Mircescu Mircea şi consilierii locali ai PSD – Cazacu Mirela, Ciortan Romeo, Dragomir Liviu, Lupu Florea, Moşescu Ionel, Mitrea Stefan, Pisică Dănuţ, Priceputu George şi Stănculescu Radian la un preţ enorm de 22 de lei/persoană/lună!

Cer public rediscutarea acestui Proiect de hotărâre şi aducerea Taxei de salubrizare la un preţ corect de 7-8 lei/persoană/lună, luându-se în calcul următoarele date publice: preţul unic, cantitatea de gunoi depozitată anul trecut şi numărul de 8.946 locuitori care trăiesc în Ianca şi satele componente, conform datelor ultimului Recensământ.

Este inadmisibil ca locuitorii oraşului Ianca şi ai satelor componente Berleşti, Oprişeneşti, Perişoru, Plopu şi Târlele Filiu să plătească şi cel mai scump gunoi din judeţul Brăila, după ce Ianca a fost obligată să devină groapa de gunoi a Brăilei!

 

Aşa cum spuneam, normal ar fi fost ca Ianca să plătească un preţ mai mic comparativ cu localităţile din jur, având în vedere că suntem nevoiţi să suportăm zilnic poluarea şi mirosul de la tot gunoiul din tot judeţ depozitat aici. Spre exemplu, comunele Mircea Vodă şi Şuţeşti percep o taxă de salubrizare de 7 lei/persoană/lună, iar Bordei Verde de 5 lei/persoană/lună.

 

Într-un oraş sărac cum este Ianca, impunerea unei taxe colosale de 22 de lei/persoană/lună înseamnă băgarea oamenilor în faliment personal!

 

În cazul în care Consiliului Local Ianca nu va scădea taxa de salubrizare în regim de urgenţă, PNL Ianca va demara procedurile de organizare a unui Referendum pentru DEMITEREA primarului Fănel Chiriţă şi DIZOLVAREA Consiliului Local Ianca, pe motiv de nesocotire a intereselor generale ale colectivităţii, potrivit OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

 

În condiţiile în care niciunul dintre consilierii locali ai PSD Ianca nu s-a opus stabilirii acestei taxe de salubrizare, este clar că ei nu reprezintă interesele oamenilor şi nu merită să mai facă parte din Consiliul Local şi să încaseze indemnizaţia de consilier local.

 

În ceea ce îl priveşte pe Fănel Chiriţă, în toţi aceşti ani de când ocupă funcţia de primar, a demonstrat că ştie doar matematica simplă, aceea în interes personal!

 

Administraţia Chiriţă vrea să îşi rotunjească veniturile la bugetul local pe spatele oamenilor din această taxă de salubrizare,având în vedere că se apropie alegerile locale, în condiţiile în care Ianca are anul acestaun buget de cheltuieli de 688 miliarde lei, iar anul trecut a avut un excedent bugetar de 164 miliarde lei.

Domnilor Francisk Chiriac şi Ionel Epureanu, faceţi-vă timp şi convocaţi-l la partid pe primarul Fănel Chiriţă pentru o oră de matematică aplicată în interesul oamenilor, nu îi mai trataţi cu dezinteres şi aroganţă pe locuitorii din Ianca şi satele componente, care şi aşa sunt obligaţi să vă suporte mizeriile din tot judeţul!”, a scris  Adin Boboc, membru PNL Ianca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *