Exerciţiu tactic la gara Brăila

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila a organizat şi desfăşurat astăzi 22 martie, începând cu ora 09.30, un exerciţiu tactic, pentru a testa capacitatea de intervenţie în cazulproducerii unui accident feroviar cu victime multipleîn Gara CFR Brăila, atât a structurilor din subordine cât şi a celorlalte instituţii cu atribuții în gestionarea unor astfel de situații de urgență.

Scenariul exerciţiului a fost structurat în trei situaţii tactice. S-a pornit de la premisa că în apropierea Staţiei CFR Brăila, trenul InterRegio care circula pe ruta Bucureşti Nord – Galaţi a depăşit semnalul ”oprire”, a ajuns din urmă marfarul încărcat cu materiale solide combustibile (cărbuni), ceea ce a provocat deraierea ultimelor două vagoane ale marfarului precum şi răsturnarea unui vagon din componenţa trenului cucălători.

Pe lângă scenariul accident feroviar, au mai fost simulate alte două situații de urgență, mai exact, intervenția subunităților specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o magazie cu materiale inflamabile din cadrul depoului CFR Brăila și un accident rutier pe str. Gral. Eremia Grigorescu, în fața Stației CFR Brăila, cu o persoană încarcerată.

Având învedere numărul mare de victime comunicate de la fața locului,pentru rezolvarea situațiilor tactice a fost nevoie de declanșarea și punerea în aplicare a Planului roșu de intervenție, la propunerea inspectorului șef al ISU ”Dunărea” Brăila și cu aprobarea prefectului județului.

Exercițiile de acest tip urmăresc modul de acţiune al structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unorsituaţii de urgenţă, precum şi verificareaviabilităţii planului operativ de intervenţie şi planurilor de cooperare cucelelalte structuri implicate în managementul şi gestionarea situaţiilor deurgenţă.

La exerciţiu au participat, în sprijinul echipajelor inspectoratului, reprezentanţi din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și din cadrul Compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei municipiului Brăila, Inspectoratul de Poliţie Judeţean cutrei echipaje, Serviciul Județean de Poliţie Transporturicu un echipaj,Inspectoratul Judeţean de Jandarmi cudouă echipaje, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila cudouă echipaje, Unitatea de Primiri Urgențe Brăila cudoi asistenţi medicali de urgenţă, Poliția Locală cu un echipaj, personal de la locul de muncădin Gara CFR Brăila.

La acest exercițiu a participat prefectul județului, domnul Iulian Timofei, în calitate de președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *