“Hristos a Înviat!” şi la Brăila – (GALERIE FOTO)

Mii de brăileni s-au adunat la bisericile din municipiu în noaptea de Înviere, pentru a lua Lumina Sfântă. Şi în acest an, Lumina a fost adusă de la Ierusalim, iar credincioşii au primit-o cu credinţă şi speranţă. Oamenii s-au rugat pentru sănătate, noroc şi prosperitate, credinţa fiind ultima lor speranţă.
Încă de la ora 23.30, lăcaşurile de cult din Brăila au fost neîncăpătoare pentru credincioşi, care au vrut să participe la cea mai importantă slujbă religioasă din cursul anului. Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an s-au strâns mai mulţi oameni la biserici pentru a lua lumină, acest lucru datorându-se faptului că brăilenilor le-a mai rămas doar credinţa în Dumnezeu. Majoritatea locuitorilor au ajuns la biserici cu o oră înaintea începerii slujbei. Ei au aşteptat în linişte îndemnul “Veniţi de luaţi lumină”, rostit de preoţii care au oficiat slujbele. Credincioşii au primit Lumina Sfântă cu smerenie, credinţă şi speranţă în suflet. “Ca în fiecare an, vin să iau Lumină şi mă bucur că şi anul acesta lumina a venit de la Ierusalim, unde a înviat Iisus. Cred că toţi sperăm ca această lumină să ne aducă un trai mai bun şi să ne păzească de rele. Este îmbucurător că au venit atât de mulţi oameni la slujba de Înviere, mai ales tineri, deoarece este bine să ne apropiem de Dumnezeu”, a spus Maria Ioan, din Brăila.
Catedrala “Naşterea Domnului”, din Bariera Călăraşilor este “încercuită” de lume multă. Fiecare aşteaptă slujba oficiată de preoţi, dar şi Lumina Învierii. La ora zero, sunetele clopotelor anunţă miezul nopţii moment mult aşteptat cu emoţie de către credincioşi. Din altarul lăcaşului sfânt iese preotul paroh al Catedralei “Naşterea Domnului”, din Brăila, Costel Vatră, însoţit de preotul Adrian Vanghele şi preotul Horaţiu Ioan Moldovan, împărţind Lumina Învierii adusă direct de la biserica “Învierii Domnului” din Ierusalim. “Veniţi de luaţi lumină” a fost îndemnul tradiţional al preoţilor, fiecare brăilean aprinzându-şi lumânările aduse de acasă sau cumpărate de la biserică.
După slujbă, mulţi dintre brăileni s-au îndreptat cu lumanarile aprinse, liniştiţi spre casele lor, unde au sărbătorit alături de familie şi de cei dragi Învierea Mântuitorului.
Ca de obicei, forţele de ordine din Brăila au fost prezente la toate bisericile din localitate, atât în timpul slujbei, cât şi după aceea, pentru a preîntâmpina conflictele şi accidentele de circulaţie.
Se ştie că Paştele este o sărbătoare care uneşte familia, aşa că majoritatea oamenilor au petrecut Paştele în familie, având pe mese bucate tradiţionale româneşti: ouă roşii, pască, drob şi friptură de miel.

Hristos a Înviat!

P1150316 P1150315 P1150311 P1150310 P1150309 P1150308 P1150307 P1150306 20230416_003531 20230416_001654 20230416_001011 20230416_000912

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *