Cu mic cu mare, PSD la inaugurare

6 iulie 2023, va ramane in istorie ca ziua inaugurarii podului de peste Dunare de la Braila. Chiar daca vecinii nostri galatenii s-au chinuit sa prinda macar un coltuc din titulatura podului, iaca ca de data asta nu s-a mai intamplat ca la maretul cartier Dimitrie Cantemir situat în sudul orașului Galați, pe teritoriul județului Brăila. S-a dorit pe aceea vreme a premierului Adrian Nastase tot PSD, iaca anul asta sunt 17 ani sa se faca pe teritoriul brailei mai precis terenul comunei Vadeni asa zisa Zona metropolitană. Asa si cu podul nostru al brailenilor. „Podul Galati-Braila”, cu mare patos triumfau dar iaca ca nu le-au iesit pasenta, nici cu mutarea podului la Galati, nici cu constructia unui tunel pe sub Dunare.

Iata ca astazi cu mic cu mare PSD la inaugurare. In frunte cu prefectul brailei, seful Consiliului Judetean, primarul municipiului, toti primarii localitatilor judetului membri PSD, organizatia de femei alaturi de Ciolacu si Mihai Tudose, cel care a facut posibila construirea „Golden-Gate-ul Romaniei”. Toti pe pod sub un umbrar ascultau cu „interes” spiciurile mai marilor tarii. Unii mai in fata sa se vada mai bine, altii mai in spate…  dupa functie si atributii de partid. Caldura de peste 34 de grade nu a incomodat alocutiunile fiecare suportand canicula, ca de… sarcina de partid e sarcina de a fi prezent la manifestare chiar daca esti primar la Rosiori, Ciocile sau Baraganu. Panglica „a fost taiata” gata s-a terminat cu oficialii, cu aplauzele, cu promisiunile drumurilor care inca nu sunt gata si hai la o tura de pod dus-intors. Braileanul de rand a trebuit sa astepte pana la ora 15.30, macar asa de curiozitate sa vada si el cum este pe ce-a mai mare constructie din Romania sau cum e Dunarea de la inaltime. Macar acum sa treaca, ca este „moaca” – gratis ca se zice ca peste ceva vreme statiile de taxare vor intra in functiune chiar daca ne laudam ca mareata constructie s-a facut din bani europeni iar UE a contribuit in mare parte. Pentru cei care nu au aflat pana acum biciclistii si pietonii nu au voie pe pod. Ei pot trece la un loc cu TIR-urile pe la Ghecet!

Si uite asa mult asteptatul pod este gata. Baia de multime a inceput pentru unii care au crezut ca a inceput campania electorala dar s-au inselat. A fost doar o intalnire a colegilor de partid pe podul suspendat de peste Dunare de la Braila si nu alegerile din 2024. De la Revolutia din ’89 se pomeneste din patru in patru ani la campanii despre pod. iaca ca este gata! Sa vedem atunci cu ce promisiuni „infoiate” vor veni PSD-istii ca podul e gata. Sa va dau idei? Apa termala de la Insuratei si Mircea Voda. Ca la Harsova brailenii merg la apa termala de la lacul Puturoasa. Sa nu mai vorbim de Statiunea Caineni-Bai care e lasata in paragina si multe, multe altele.

Foto: Iulian Timofei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *