Bucălău şi poluarea Braicar

Consilierul judeţean PNL Brăila, Alexandru Bucălău atrage atentia printr-un comunicat de presa redactiei „Cronica de Braila” despre starea autobuzelor de calatori din dotarea Societatii Braicar.

„Administraţia PSD Brăila este lipsită de reacţie la vederea unora dintre autobuzele din parcul auto Braicar, care circulă pe trasee lăsând în urma lor fum gros, multe dintre aceste mijloace de transport în comun fiind depăşite şi poluând grav aerul. Acesta este unul din multele exemple negative, prin care administraţia locală îşi demonstrează indiferenţa faţă de siguranţa şi confortul brăilenilor.

 

Despre staţiile aşa-zis Smart s-a mai discutat, în fapt ele fiind o mare bătaie de joc la adresa brăilenilor, scumpe şi inutile, iar din păcate constatăm că situaţia este mult mai urâtă. În realitate, în multe zone circulate din municipiul Brăila, staţiile lipsesc cu desăvârşire. Pe strada Eroilor, unde circulă autobuzele nr. 16 şi 17, staţia este fără acoperiş, iar oamenii sunt lăsaţi să aştepte autobuzul în bătaia ploii sau în arşiţa soarelui. Aceeaşi situaţie o întâlnim în zona staţiei din Griviţa, chiar lângă fabrica de confecţii, iar exemplele pot continua. Aici nu doar că nu există un adăpost, dar oamenii nici măcar nu ştiu când vine autobuzul, pentru că lipseşte panoul de informare. În aceste zile caniculare, şoferii Braicar nu folosesc instalaţia de aer condiţionat, pentru a face economie la combustibil, în special pe linia 2 (Hipodrom-Vidin), solicitările călătorilor pentru un transport decent fiind total ignorate.

 

Din luna mai anul acesta, s-au anunţat reparaţii la liniile de tramvai, iar circulaţia lor a fost oprită complet pentru modernizarea căii de rulare din Parcul Monument, investiţie care se realizează cu fonduri europene. Au trecut două luni de la anunţul de începere a lucrărilor, iarritmulesteunuldezamăgitor. Nu ar trebui să ne mirăm dacă, în luna noiembrie, când este termenul de finalizare a lucrărilor, autorităţile locale vor da iar din colţ în colt şi îi vor găsi scuze constructorului, aşa cum ne-am obişnuit din experienţa altor obiective întâziate.

 

În ultimii ani (2013, 2014, 2015), autorităţile brăilene au făcut în mai multe rânduri majorări de capital la SC „Braicar” şi s-au lăudat că au achiziţionat 32 de autobuze, pentru care au cheltuit peste 7,4 milioane de lei din bani publici. În anul 2018, deşi liberalii au avansat ideea achiziţionării de autobuze electrice, propunerea a fost ignorată de administraţia Dragomir, care a cheltuit alte 1,9 milioane de euro din bani publici, pentru a cumpăra încă 20 de autobuze, respectiv cele în care acum se sufocă brăilenii.

 

Abia în anul 2023 a ajuns lumina şi pe strada primarului Marian Dragomir şi a realizat că autobuzele electrice reprezintă viitorul în ceea ce priveşte transportul public. Ca o mare realizare, Dragomir a anunţat de curând pe contul de Facebook, acolo unde obişnuieşte să se laude, că au sosit în Brăila primele 5 autobuze electrice, cumpărate evident cu bani europeni. Nu ar mira pe nimeni dacă aceste autobuze ar defila pe străzile Brăilei în timpul campaniei electorale, așa cum ne-am obișnuit din patru în patru ani” semneaza Consilier judeţean PNL Brăila, Alexandru Bucălău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *