ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.

 

Ieri, 29 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 10 acțiuni și razii pentru    prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

 

Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 62 de evenimente, 50 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.265 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

 

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

 

Exemplu:

În intervalul orar 18:00-21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și ai Poliției Orașului Ianca, au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pe raza orașului Ianca, pentru îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică și reducerea riscului rutier.

 

În acest context, au fost legitimate persoane și controlate vehiculele, fiind testați cu aparatul etilotest 40 de șoferi.

 

Au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre careb 14 pentru viteză neregulamentară, 6 pentru bicicliști, 6 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru defecțiune tehnică și 3 pentru alte abateri, în valoare totală de 9.135 de lei.

 

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice constatate.

 

Scopul acestor acțiuni este de a descuraja potențialii infractori și de a crea o atmosferă de siguranță în comunitatea noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *