In această seară avem SUPER LUNA ALBASTRA

Incepând cu ora 20,00, după apusul soarelui Super Luna Albastră „se va da in spectacol” până dimineata la ora 04.34, când va fi faza maximă.

Deși este numită ‘Luna Albastră’, este esențial de subliniat că luna nu va avea, de fapt, culoarea albastră. Termenul ‘Luna Albastră’ este utilizat pentru a desemna a doua lună plină dintr-o lună calendaristică. Acest eveniment este cu atât mai special, cu cât, în mod obișnuit, există doar 12 luni pline într-un an calendaristic, câte una pentru fiecare lună. Cu toate acestea, datorită modului precis în care este calculat timpul, se poate întâmpla ca, ocazional, să avem 13 luni pline într-un an, ceea ce înseamnă că două dintre ele vor apărea în aceeași lună.

In aceasta noapte luna este mai mare si mai stralucitoare. „Superluna”, care apare aproximativ la fiecare paisprezece luni și pare mai strălucitoare este datorită celui mai apropiat punct al Lunii de Pământ.

„Superlună”, care apare aproximativ la fiecare paisprezece luni și pare mai strălucitoare și mai mare decât este deoarece Luna se află în cel mai apropiat punct de Pământ, a creat un spectacol în Brăila.

Dacă vei rata acest eveniment, următoarea oportunitate de a vedea o ‘Lună Albastră’ va fi în ianuarie si septembrie 2037.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *