Turul României la Ciclism trece pe pod dar nu se oprește și la Brăila

In perioada 4-10 septembrie 2023, are loc Turul României la Ciclism pe un traseu de peste 900 km care pornește din Suceava și, după ce trece prin Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, se încheie ca de obicei la București, cu o etapă de gală pe bulevardul Kiseleff.

Etapa a 4-a are loc în ziua de 8 septembrie, când sportivii vor pleca din Focșani vor traversa Dunărea pe pod și se vor îndrepta spre Tulcea. La Brăila nu se va întâmpla nimic deoarece Federația de Ciclism nu a luat la socoteală și Brăila chiar dacă sportivii tranzitează județul nostru.

Până în prezent, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezența la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale și naționale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria dar și o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România. Țara noastră este reprezentată de două echipe continentale: Sofer Savini Due și Mentorise Elite Team, precum și de echipa națională a României.

Turul României la Ciclism va pune în lumină numeroase zone și obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneț, lacul Bicaz, stațiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munții Măcinului, dar și localități pitorești situate de-a lungul Dunării.

Noutatea ediției din acest an constă în adăugarea unei noi etape, o probă de contratimp individual ce va avea loc la Focșani, iar de aici cicliștii vor pleca spre Tulcea. Penultima etapă, de peste 200 km, cu finish la Călărași, va include traversarea noului pod peste Dunăre de la Brăila.

  • Prolog (4 septembrie): Suceava
  • Etapa 1 (5 septembrie): Suceava – Piatra Neamț
  • Etapa 2 (6 septembrie): Piatra Neamț – Focșani
  • Etapa 3 (7 septembrie): Focșani (contratimp individual)
  • Etapa 4 (8 septembrie): Focșani – Tulcea
  • Etapa 5 (9 septembrie): Tulcea – Călărași
  • Etapa 6 (10 septembrie): București

Turul României cuprinde și anul acesta 5 curse pentru copii cu vârste cuprinse între 3-14 ani, care au loc în fiecare oraș prin care trece caravana ciclistă, participarea fiind gratuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *