Controale ale poliţiștilor și amenzile-s pe masură

  • REZULTATE SEMNIFICATIVE CA URMARE A ACȚIUNILOR CE MARCHEAZĂ ÎNCEPUTUL DE WEEK-END

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.

Ieri, 8 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 20 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 31 de evenimente, 26 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.625 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 22 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

Polițiștii rutieri acționează cu efective mărite în perioada 7-9 septembrie a.c., în cadrul acțiunii cunoscută sub denumirea ,,Blocada”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.
Scopul acțiunilor este de a preveni și de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor în scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc și de menținere a unui climat de ordine și securitate publică la nivelul județului.

În acest context, au fost controlate vehicule, fiind testați 150 de șoferi cu aparatul etilotest și 5 șoferi cu aparatul drugtest.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 14 pentru abaterile bicicliștilor, 5 pentru depășire neregulamentară, una pentru neacordare prioritate vehicule și restul pentru alte abateri, fiind reținute 16 de permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant trei infracțiuni, după cum urmează:

Ieri, 8 septembrie, la ora 21:20 polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic o femeie de 41 ani din Constanța, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Buzăului din municipiu.

De asemenea, azi noapte, la ora 00:40, polițiștii Serviciului Rutier au oprit un autoturism care circula tot pe Șoseaua Buzăului, condus de un tânăr de 19 ani din comuna Cazasu.

În mod similar, la ora 00:50, polițiștii Biroului Rutier au oprit un tânăr de 23 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul tot pe Șoseaua Buzăului.

Fiind testați cu aparatul drugtest, rezultatul a indicat consumul de substanțe psihoactive în cazul fiecăruia, fiind conduși la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

*

De asemenea, în contextul Zilelor comunelor Jirlău, Unirea, Chiscani, Cuza-Vodă, unde au participat mii de persoane, polițiștii și jandarmii au asigurat o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției, nefiind înregistrate probleme.

Astfel au fost legitimate persoane, controlate autovehicule, efectuate testări cu aparatul etilotest și aplicate sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate.
*

Ieri, 8 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au organizat și defășurat o activitate pe raza județului, pe linia comercializării produselor contrafăcute/falsificate.

Astfel, au fost verificate 6 societăți comerciale, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform O.G. 28/1999 pentru comercializare fără emiterea de bonuri fiscale, în valoare de 1.500 de lei.

În urma controalelor efectuate, la o societate comercială situată într-un centru comercial de pe raza comunei Chiscani, au fost găsite 489 de articole vestimentare contrafăcute ce erau expuse spre comercializare.

De asemenea, la punctul de lucru al unei societăți comerciale de pe raza comunei Zăvoaia, au fost găsite 148 de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute ce erau expuse spre comercializare.

Bunurile în valoare totală de 130.880 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele administratorilor societăților au fost întocmite dosare penale și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

*
Azi-noapte, în intervalul orar 23:00-03:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila și ai polițiilor orășenești, împreună cu jandarmii au desfășurat acțiuni si razii punctuale pentru intensificarea activităților de prevenire și combatere a traficului și consumului ilicit de drogurip3 raza de competență.

În acest context, au fost legitimate 157 persoane, verificate 7 societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, 25 de ATM-uri, 3 paznici, au fost controlate 111 vehicule, au fost testați 60 de șoferi cu aparatul etilotest și 5 șoferi cu aparatul drugtest.

Au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 11.875 de lei și au fost reținute 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Acțiunile continuă în aceeași manieră tot week-endul!

politie noaptea1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *