Păreri publice, păreri politice

Președintele PNL Brăila, deputat Alexandru Popa, isi dă cu părerea despre activitatea administrativă dar si politică a presedintelui Consiliului Judetean Brăila, Iulian Francisk Chiriac, intr-un comunicat de presă venit azi la redactie, care spune:

„Președintele PSD Brăila, al Consiliului Județean Brăila și al păcănelelor, Francisk Iulian Chiriac, se laudă astăzi pe Facebook că „a lucrat foarte bine” cu primarii tuturor localităților din județ, dar același Chiriac anunța zilele trecute într-o postare făcută pe Facebook că rețeaua de distribuție de gaze naturale din județul nostru se extinde în 9 localități (toate conduse de primari PSD), deși în realitate nu e vorba doar de 9 localități, ci de 14. Mărețul conducător a „uitat” să amintească și de cele 5 primării conduse de liberali, care au primit fonduri pentru rețeaua de gaze. Nici măcar de comuna Cireșu n-a zis nimic, deși altfel are de spus ceva de Cireșu de câte ori vorbește gura fără el.

Chiriac vorbește însă despre „gargara politică și jocurile ieftine de imagine ale Opoziției” și despre unii care „aruncă cu bani în stânga și-n dreapta” cumpărând „sfaturi”, „direcții” și „imagine” și mai zice că „indiferent de ceeace spun unii sau alții, faptele vorbesc de la sine”.

Hai să vedem doar două fapte care vorbesc de la sine, în cazul domnului Chiriac:

1.Pe de o parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu și PSD în general, susțin eliminarea păcănelelor din toate orașele.

Pe de altă parte, președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac, a investit un miliard de lei anul trecut în obligațiuni la o casă de pariuri. Și dacă nu vorbeam eu public despre asta și nu ieșea agitație pe tema asta, avea și acum acele obligațiuni. N-a avut încotro și a scăpat de obligațiuni, dar era nedumerit și mă întreba public care e problema dacă obține profit de pe urma celor care joacă jocuri de noroc.

Să-l întrebe pe președintele Ciolacu, că poate el îl face să înțeleagă care este problema când singurul mod în care te duce mintea să faci profit este de pe urma viciilor unor oameni.

2.De când e președintele PSD Brăila, de la începutul anului, domnul Chiriac a pierdut un deputat și primarii celor mai mari două comune din județ, care au trecut la PNL și vă spun sigur că va mai pierde și alți primari. De ce se întâmplă asta? Pentru că este arogant, pentru că își jignește colegii primari, pentru că umilește în public femeile, pentru că le promite tot felul de lucruri și nu se ține de cuvânt.

Din ce se aude, chiar președintele Ciolacu i-a atras atenția de două ori domnului Chiriac că dacă mai pierde primari, riscă să-și piardă și funcția de la partid.

Președintele păcănelelor vorbește despre unii care „aruncă cu bani în stânga și-n dreapta cumpărând «sfaturi», «direcții» și «imagine, dar el însuși a plătit din bani publici, din bugetul Consiliului Județean, în mandatul anterior nu una, ci două doamne, colege de partid, care-i erau consiliere și se ocupau de imaginea lui.

Nu știu câte consiliere plătite din bani publici are în acest mandat, dar știu sigur că are mare nevoie de consiliere pe imagine. Și din ce știu, sunt niște firme specializate în București foarte bune în domeniu. Poate că ar fi cam mult să le plătească din bugetul CJ, dar dacă s-ar îndura să cheltuiască măcar o parte din banii câștigați de pe urma investițiilor la casa de pariuri pentru o consiliere făcută de oameni care chiar se pricep la asta, poate n-armai fi văzut atât de prost”, semnează Președintele PNL Brăila, deputat Alexandru Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *