22 de intervenții ale pompierilor in doar trei zile

În perioada 08.09.2023, ora 07.00 – 11.09.2023, ora 07.00, subunitățile inspectoratului au intervenit pentru gestionarea a 29 situații de urgență, astfel:șasepentru stingerea incendiilor dintre care două de vegetație uscată, o deblocare ușă locuință în municipiul Brăila și 22 intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În perioada menționată s-a intervenit pentru limitarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată în localitățile Chiscani și Plăsoiu. A ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 300 mp. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiilor a fost focul în spații deschise, lăsat nesupravegheat sau fumatul în locuri neamenajate.

Vineri, 08.09.2023, la ora 15.30, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Chiscani. Au ars cca. 50 mp de scândură din podul anexei. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric deteriorat la nivelul podului.

Sâmbătă, 09.09.2023, la ora 22.30, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească pe strada Arad din municipiul Brăila. Au ars anexa gospodărească și cca. 1 mc. lemne de foc. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost fumatul în locuri neamenajate și aruncarea restului de țigară aprins la întâmplare.

Duminică, 10.0.2023, la ora 13.50, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de Lucru Dudești au intervenit cu douăautospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Roșiori. Au ars două anexe gospodărești cu o suprafață de aproximativ 50 mp. și cca. 2000 kg lemne de foc. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

În aceeași zi, la ora 14.15, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință pe strada Dumbrava Roșie din municipiul Brăila. Au ars cca. 80 mp. de acoperiș din lemn acoperit cu tablă și s-au degradat plafoanele la două camere de locuit și o bucătărie.Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

 

        Pentru modul de comportare în diferite situații de urgență puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *