JANDARMERIA ROMÂNĂ, LECȚIE INTERACTIVĂ DE ISTORIE LA FESTIVALUL ISTORIC «VLADISLAV I»

Jandarmeria Română va participa pentru al treilea an consecutiv la Festivalul Istoric „Vladislav I”, eveniment care se va desfășura în perioada 15 – 17 septembrie 2023, în Parcul Monument.
Istoria Armei noastre va deveni, timp de trei zile, o lecție interactivă pentru cei prezenți la festival:
 Vor fi expuse 25 de modele de uniforme de epocă și internaționale, aduse din patrimoniul Muzeului Jandarmeriei Române. Expoziția va fi deschisă vineri, de la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 10:00. Locația va fi în
Parcul Monument, la standul nostru, vizavi de Orășelul Copiilor.
 De asemenea, modelele de uniforme pe care jandarmii le purtau în anii 1850 și, respectiv, 1918, vor putea fi observate și în cadrul „Paradei Războinicilor”.
Elevii aflați în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila alături de alte cadre militare ale unității vor îmbrăca cele două modele de uniforme amintite și vor defila atât în cadrul paradei, cât și pe parcursul festivalului, pe aleea principală din Parcul Monument.
 Detașamentul de Cavalerie al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București va onora invitația la festival, din nou, prin prezența a 6 cupluri ecvestre! Caii vor putea fi admirați atât în paradă, cât și în Parcul
Monument, unde vor fi poziționați în apropierea Orășelului Copiilor.
 Jandarmeria Brăila va prezenta în cadrul standului ținutele de serviciu actuale și autospecialele folosite în misiuni. Colegii din cadrul Biroului Resurse Umane vor prezenta oferta educațională și vor sta la dispoziția celor interesați cu informații suplimentare privind modalitățile de a urma o carieră în Arma noastră.
Totodată, vizitatorii standului vor primi sfaturi utile pentru prevenirea faptelor antisociale, de la personalul specializat.
Vineri și sâmbătă, după paradă, ni se vor alătura și doi câini de serviciu –Jack și Fedor -, ambii specializați în patrulare-intervenție. Jack este sărbătoritul lunii, deoarece urmează să împlinească 4 ani la sfârșitul lui septembrie, în timp ce Fedor este cel supranumit „câinele de 10 al Jandarmeriei Brăila”, deoarece a obținut media finală 10 la cursul de specializare desfășurat la Centrul Chinologic din Sibiu.
Activitățile pregătite pentru ediția din acest an a Festivalului Istoric „Vladislav I” reprezintă o punte între anul înființării Jandarmeriei Române și Jandarmeria Română.
Vă așteptăm în Parcul Monument, la cea de-a treia ediție a Festivalului Istoric „Vladislav I”, în perioada 15 – 17 septembrie 2023!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *