Azi, vernisaj de caricatură internațională la controversata „Casă a Umorului”

Astăzi, începând cu ora 18.00, in grădina Casei Umorului desenat, din str. Ana Aslan, la numărul 27, din municipiul Brăila are loc vernisajul Salonului Internațional de Caricatură, la care participă 236 de caricaturiști din 51 de țări participând cu 611 lucrări.

La finalul evenomentului Trupa „Fără zahăr”, va susține un program muzical intitulat Folk de Dorohoi.

Chiar dacă organizatorul Centrul Județean de Creație pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale a stabilit locația vernisajului la Casa Umorului de pe strada Ana Aslan, celebrul caricaturist brăilean Costel Pătrăscan revendică această titulatură a noii clădiri aparținând Consiliului Judetean Brăila, deoarece denumirea „Casa Umorului” îi aparține și că a fost înregistrată la OSIM.

„Stimate domnule Iulian Chiriac, președinte al CJ Brăila. Stimate domnule Costin Croitoru, director al Muzeului Brăilei ,,Carol I”. Stimată doamnă Alina Sulicu, director al Centrului de Creație Brăila.

Țin să vă aduc la cunoștință că denumirea CASA UMORULUI este marcă înregistrată la OSIM și-mi aparține, conform Certificatului de înregistrare a mărcii nr.186239.
În 2020, dumneavoastră, domnule președinte Iulian Chiriac, spuneați: “îmi doresc ca domnul Pătrășcan să facă parte din acest proiect, pentru că este ideea lui”. Dacă nu puneți mare preț pe vorbele dumneavoastră, iar normele morale nu contează, sunt convins că, de data aceasta, veți respecta legile așa cum o fac toți românii.
Mă surprinde că doamna Sulicu, jurist, folosește denumirea de CASA UMORULUI, deși bănuiesc că a verificat și știe că-i marcă înregistrată. De aceea vă rog să scoateți denumirea de pe toate materialele, inclusiv afișe și comunicate de presă deja difuzate. Ȋn caz contrar, sunt nevoit sa acţionez conform legii. Mentionez ca sesizarea a fost depusă si la CJ Brăila.” spune Costel Pătrășcan – caricaturist, fondator „și portar la Muzeul Umorului”.
caricinreg

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *