PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR – PRIORITATE CONSTANTĂ A POLIȚIȘTILOR BRĂILENI

Debutul noului an școlar reprezintă o oportunitate pentru polițiștii brăileni să continue activitățile preventive și dezbaterile tematice cu copiii, pentru identificarea problemelor cu care se confruntă acasă, la școală, în spațiile publice sau în mediul online. Deprinderea unor comportamente anti-victimale și a unor conduite corecte în anumite situații de risc pot determina o percepție pozitivă a minorilor cu privire la siguranța școlară.

Astfel, astăzi 21 septembrie a.c, polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive cu 60 de preșcolari din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr.47 din municipiul Brăila. În cadrul activităților, oamenii legii au abordat subiecte și au adresat recomandări copiilor cu privire la potențialele pericole, dezvoltarea unui set de abilități la care aceștia să apeleze în diverse situații și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor.

Preșcolarii au fost angrenați și în activități practice, respectiv jocuri cu caracter educativ, specifice vârstei, de asemenea mașina din dotarea polițiștilor a stârnit interesul și a captat atenția celor mici, având posibilitatea să se familiarizeze cu echipamentul și dotările autoutilitarei speciale, cu semnalele sonore și luminoase.

Pentru o abordare integrată a nevoilor de siguranță ale copiilor, activitățile de prevenire a criminalității vor fi intensificate în acest an școlar și în relația cu cadrele didactice și părinții/turorii elevilor, având ca scop creșterea conștientizării acestora cu privire la importanța activității de prevenire a criminalității pentru siguranța copiilor și pentru eficientizarea comunicării preventive în mediul școlar.

politie1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *