Prima bibliotecă înființată în cadrul proiectului „Bibliotecile Creionăm Viitorul”, la Maxineni

Asociația Creionăm Viitorul deschide prima bibliotecă înființată în cadrul proiectului „Bibliotecile Creionăm Viitorul”

Pe 22 noiembrie 2023, ora 10.00, la Măxineni, Asociația Creionăm Viitorul împreună cu Grădinița cu Program Normal Măxineni, le vor oferi celor 50 de copii care frecventează grădinița si clasa pregătitoare, acces la o bibliotecă în incinta grădiniței, totul fiind posibil datorită oamenilor care au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit către asociația noastră.

Înultimii 4 ani am identificat o serie de nevoi din zona educației, precum lipsaresurselorpărinților de a desfășuraactivități educative cu copiii, dotărinecorespunzătoare, materialedidacticeinsuficienteșiînvechiteîngrădinițeșișcoli. Și pentru că vârstapreșcolaritățiiesteceamaipotrivităvârstăpentru a le insuflacopiilordragosteapentrucitit, ne-am propus săînființăm minim 5 biblioteci îngrădinițele din mediul rural, în anulșcolar 2023-2024.

Prima grădiniță aleasă de noi a fost cea din Măxineni, unde știam că profesează o doamnă educatoare dedicată, preocupată să le ofere copiilor resurse educaționale moderne si creative, Oana Laslău.

Pe parcurs, am avut alături parteneri care ne-au sprijinit în amenajarea unui spațiu inspirațional, educativ, adecvat nevoilor cognitive și emoționale ale copiilor:

Grădinița cu program Normal Măxineni, reprezentată de doamna director Mirela Geanina Calu care ne-a oferit spațiul și întreaga echipă care l-a igienizat, a contribuit la montarea mobilierului și la rezolvarea tuturor situațiilor apărute.

Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Braila, prin doamna profesor Raluca Iancu și elevii clasei a XI-a B, secția de arte murale: Delia Benescu, George Bogdan Marin, Andreea Mirică, Sabina Petrovici, Georgiana Stănescu, Valentin Sâmpetru, Mirela Streche, Cosmin Stroie, care au realizat o pictură de dimensiuni mari, pe perete, cu o tema care invită în lumea poveștilor.

Primăria Măxineni care a contribuit la buna desfășurare a activității echipei de la Liceul de Arte.

Autorul de cărți pentru copii, Alec Blenche, un om generos, care a donat atât cărți scrise de el, cât și câteva titluri din biblioteca fiicei sale.

În cadrul bibliotecii se regăsește mobilier adecvat vârstei copiilor, inclusiv cu expunere frontală, de tip Montessori, pernuțe pentru podea pe care copiii să se așeze confortabil, fotolii puf, covor cu un imprimeu ce inspiră diversitate și incluziune. Micuții vor găsi aici peste 100 de titluri atent selecționate, cu ilustrații gingașe, realizate de ilustratori cu un simt estetic și artistic excepțional, care abordează teme precum emoțiile, fenomenele naturii, relaționarea, protecția mediului, civism etc. și le insuflă copiilor principii sănătoase. 

Lucrăm deja la cea de-a doua Bibliotecă Creionam Viitorul și invităm membrii comunității să contribuie redirecționând către noi impozitul pe venit sau impozitul pe profit, în cazul firmelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *