ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR CONTINUĂ

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!

Ieri, 24 februarie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 16 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 50 de evenimente,
43 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Astfel, au fost verificate peste 50 de societăți comerciale, precum centre comerciale, stații PECO, săli de joicuri de noroc, societăți tip cafe-bar etc., legitimate 530 de persoane, controlate 325 de vehicule, 196 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 207 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 112.466 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere și au ridicat 4 certificate de înmatriculare.

**
Ieri, 24 februarie a.c., în intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila a efectuat o razie în zona de competență pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest context, au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate 113 persoane, controlate 94 de vehicule, toți șoferii fiind testați cu aparatul etilotest.

De asemenea, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.820 de lei, dintre care 61 conform O.U.G nr. 195/2002, 6 conform Legii nr. 61/1991 și 1 potrivit Legii nr. 132/2017, iar ca măsură complementară au fost reținute 3 permise de conducere și ridicate 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, în jurul orei 19:35, polițiștii l-au oprit în trafic pe un brăilean, în vârstă de 37 de ani, care conducea un vehicul ce tracta o remorcă, pe raza localității Siliștea.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că remorca nu era înregistrată.

Astfel, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

În jurul orei 22:30, polițiștii l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 29 de ani, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității Salcia Tudor.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevare de mostre biologice.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.640 de lei conform art. 8, 36 și 147 din O.U.G nr. 195/2002.
**
Tot ieri, în intervalul 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au efectuat o razie în municipiul Brăila pentru prevenirea faptelor antisociale.

Astfel, au fost verificate peste 30 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, legitimate 204 persoane, controlate 88 de vehicule, 50 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contraven

ționale, în valoare de 5.610 lei, conform O.U.G nr. 195/2002.

**

Aseară, în intervalul orar 19:00-20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune tip BLITZ pe raza localității Movila Miresii în vederea creșterii gradului de disciplină în trafic.

Polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.640 de lei, conform O.U.G nr. 195/2002.

Dintre sancțiunile aplicate, 13 au fost pentru nerespectarea normelor rutiere de către bicicliști, 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 pentru alte abateri.

Polițiștii vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!politien1

politie n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *