Vine canicula. Vremea până pe 1 iulie

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 03 iunie – 01 iulie 2024. Potrivit specialiştilor, urmează în weekend, dar și săptămâna viitoare, temperaturi care vor ajunge la limita caniculei, de peste 32 de grade Celsius.

Vremea 3 – 10 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest.

Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice specifice acestei săptămâni în toată țara, mai ales în regiunile sudice și estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

 

Vremea 17 – 24 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo 24 iunie – 1 iulie 2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *