Cat a costat distractia de 1 si 2 iunie

Consilierul judetean Braila, Alexandru Bucalau a trimis redactiei, un comunicat de presa referitor la campania electorala si spectacolele din municipiu.

„La Brăila, Partidul Social Democrat s-a specializat în spectacole artistice având cel mai bun manager din ultimii 34 de ani, Marian Dragomir! Cu un mare talent actoricesc, Dragomir reuşeşte de minune să manipuleze brăilenii, să se umfle în pene cu realizări de 2 bani, aşa încât Brăila a reuşit să se situeze mereu pe prima poziţie din coadă în toate clasamentele naţionale.

În plină campanie electorală, Dragomir pur şi simplu străluceşte prin abilitatea şi lejeritatea cu care risipeşte banii publici pentru grandomania lui şi în interesul partidului unic. Un primar care se dezice de organizarea Festivalului Meşteşugarilor, dar care se trece, cu mândrie patriotică, partener, ce ironie, nu? Tot cu privire la evenimentul menţionat, primarul, care chipurile nu face campanie electorală, incită la violenţă brăilenii, îndemnându-i să îi pună pe goană pe cei de la alte partide, care ar veni prin parc să împartă pliante. Pomeni electorale fără jenă, pomeni electorale aruncate cu dispreţ, uitând cu intenţie de adevărata miză a unui oraş istoric ca Brăila, creştere economică, turism, dezvoltare şi perspective pentru generaţiile care vin din urmă.

M-am uitat pe facturile prin care au fost achiziţionate serviciile de distracţie de zilele trecute, prin Casa de Cultură Brăila – un fel de eMAG, prin care Primăria Brăila cumpără orice – şi am observat că, iniţial, petrecerea de 1 iunie urma să aibă loc pe Faleza Dunării, aşa cum a şi rămas în contract, ulterior alegându-se Parcul Monument. Domnule primar, v-a fost ruşine de iarba uscată pe km. întregi de pe faleză? V-a fost jenă să nu vă întâlniţi cu brăilenii care să vă întrebe de ce arată faleza în halul în care este?

De sumele cheltuite din banii publici pe aceste distracţii electorale, ce să mai spun? Poate nu ştiţi, dar părinţii preferă un oraş în care copiii lor să aibă acces la facilităţi, la terenuri de sport în şcoli, la bazin de înot, la terenuri de tenis, pista de atletism, piste de biciclete. Nu un oraş în care există 5 săli de jocuri de noroc într-o singură intersecţie. Nu un oraş în care părinţii îşi duc copiii bolnavi la Spitalul de Pediatrie din Galaţi sau mai departe, în Bucureşti. Un oraş în care tinerii să se simtă parte din comunitate şi să îşi dorească să revină acasă după studii. Un oraş sigur pentru copii, asta îşi doresc părinţii. Nu concerte de 60 minute plătite din banii lor cu 25.000 euro, plus 3.115 euro pentru sonorizare şi servicii tehnice şi alţi 4.220 de euro pentru prăjituri mango.

Renovaţi Secţia de Pediatrie din Spitalul Judeţean, brăilenii tremură de frică să ajungă aici, să nu moară cu zile. Curăţaţi spitalul de gândaci, sunt şi trăiesc bine în saloane. Într-o zi brăilenii nu vor mai avea bani pentru a plăti aceste petreceri sau vor dispărea familii întregi, cu copii cu tot, Brăila la fel. Ce ve-ţi face atunci, plecaţi şi dvs să distrugeţi alt oraş? Ce strategie ve-ţi mai alege?”, semneaza Alexandru Bucălău consilier judeţean Braila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *