Cod Galben de vreme rea la Braila

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi, 3 iunie 2024, două avertizări meteo de cod portocaliu și cod galben de vreme rea. Astfel ca Braila este incadrata in Codul Galben. Interval de valabilitate fiind de azi 3 iunie, de la ora 12 si pana maine 4 iunie, la ora 3 dimineata. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării.

COD PORTOCALIU- Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 15 – 4 iunie, ora 3. Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *