29 de concurenti la Festivalul International „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

Consiliul Județean Brăila, Primăria Mun. Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează în perioada 23-25 iulie 2024 cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, pe scena de la Esplanada Dunării.

Festivalul concurs își propune redescoperirea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorului muzical, afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat prin definiție să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre și nu numai dar și promovarea tradiției autentice, prin muzică, dans și meșteșuguri populare, accentuând astfel frumusețea, unicitatea fiecărei zone etnografice în parte.

Au trecut de preselectie 29 de concurenti din România, Moldova, Ucraina și Serbia, din care din Braila sunt cinci concurenti:

lista-concurentilor-admisvv

Acestia vor fi companiați de orchestra Lăutarii din Chișinău, sub bagheta maestrului Nicolae Botgros. Evenimentul va fi transmis live prin intermediul televiziunii Etno Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *