“ÎMPREUNĂ PENTRU O VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”

La nivel național, în perioada iulie-august a.c., se derulează Campania “Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, demers al Poliției Române, prin Direcția Siguranța Școlară.
La nivelul județului Brăila, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila desfășoară o serie de activități dedicate elevilor, părinților și cadrelor didactice pe perioada vacanței de vară, în cadrul programelor școala/grădinița de vară, a activităților instructiv –recreative organizate în unități de învățământ sau în zone de agrement.

Scopul acestor activități este creșterea gradului de conștientizare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară prin informarea și înțelegerea rolului grupului de prieteni și influența acestuia asupra comportamentelor, deprinderilor și valorilor.

Primele activități desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Biroul Siguranța Școlară în cadrul acestei campanii au vizat întâlniri cu elevii, părinții și cadrele didactice de la Palatul Copiilor Brăila, Școlii Gimnaziale Mircea Vodă, Grădiniței cu program normal Plopu și Liceului Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca.

Polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii despre principalele măsuri pe care trebuie să le ia pentru a nu fi implicați în evenimente negative în perioada vacanței școlare, atunci când sunt plecați în tabere/ excursii, când ies la joacă sau când stau singuri acasă. Principalele recomandări oferite de polițiști au vizat alegerea cu grijă a prietenilor atât în viața reală, cât și virtuală, respectarea regulilor impuse de cadrele didactice și de supraveghetori atunci când sunt în tabere tematice, evitarea apelor, râurilor și a glumelor la adresa prietenilor/colegilor atunci când se află la scăldat, modalitatea de acțiune atunci când se rătăcesc într-un loc sau oraș străin, respectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice.

Părinților le-au fost transmise recomandări privind principalele măsuri pe care trebuie să le ia și învățăminte pe care trebuie să le transmită copiilor atunci când sunt plecați în tabără sau se deplasează împreună cu familia în concediu, să comunice foarte mult cu copilul pentru a preveni implicarea acestuia într-o situație periculoasă sau dăunătoare în plan fizic, psihic sau social, care sunt aspectele de natură penală sau contravențională pe care minorul trebuie să le cunoască pentru a nu încălca legea.

Activitățile polițiștilor pe perioada vacanței de vară vor continua în zonele de agrement pentru minori și tineri, siguranța copiilor constituind o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *