In patru zile 12 intervenţii ale ISU Dunarea Braila

În perioada 09.07.2024, ora 07.00 – 10.07.2024, ora 07.00, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila au fost solicitate să intervină la 12 intervenţii, după cum urmează:
– la ora 10.00 Detaşamentul 2 de pompieri Brăila și Punctul de Lucru Măxineni au intervenit cu patru ASAS pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Vădeni. Au ars cca. 3000 mp. vegetație uscată, 5 tone gunoi menajer și gunoi de grajd și o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 30 mp.;
– la ora 10.50, echipajul de scafandri, format din scafandri din cadrul ISU Brăila și ISU Galați, și un echipaj SMURD au intervenit pentru căutarea unei persoane (bărbat, 65 ani) posibil înecată într-un canal de irigații pe raza localității
Bărăganul. Persoana a fost găsită în această dimineață de un localnic, un echipaj al inspectoratului a scos persoana din apă și l-au predat echipei Serviciului de Medicină legală Brăila;
– la ora 12.45, Garda de intervenție Ianca a intervenit cu două ASAS pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație pe raza localității Oprișenești. Au ars cca. 1,5 ha vegetație uscată și aproximativ 35 ha. miriste grâu.
– la ora 22.45, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o ASAS pentru stingerea unui incendiu la o pubelă de gunoi situată pe str. Călugăreni din municipiul Brăila. Au ars 50 kg gunoi menajer și s-a deteriorat o pubelă. Cauza probabilă de producerii incendiului o fost fumatul în locuri nepermise.
Cauza probabilă predominantă care a dus la producerea incendiilor de vegetație a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor sau fumatul în locuri neamenajate.
În primul semestru al acestui an subunitățile inspectoratului au intervenit pentru limitarea și lichidarea a 198 incendii de vegetație uscată, mărăciniș, culturi și miriște, iar în luna iulie s-a intervenit la 27 de astfel de incendii.
Pentru siguranţa populației și a bunurilor acestora, se impune aplicarea următoarele minime măsuri:
– nu aprinde focul în zone cu vegetație uscată, culturi, miriște sau în zonele împădurite şi pe timp de vânt;
– resturile de țigară pot genera incendii. Nu le arunca oriunde!

Reamintim cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.

*
* *

Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a opt persoane din municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc.

Pentru modul de comportare în diferite situații de urgență puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *