Precizări pentru studenți privind călătoria gratuită cu trenul

În conformitate cu HG 42/2017, art 3 pct (6) alin b), după începerea anului universitar 2017 – 2018 eliberarea legitimaţiilor de călătorie gratuite, cât şi a abonamentelor lunare gratuite pentru studenţi la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, se face DOAR în baza legitimaţiei de student pentru reducere / gratuitate la transport şi a unui act de identitate (carte de identitate / permis de ședere sau paşaport).

De asemenea, art. 5 pct (4) din HG 42/2017 prevede că instituţiile de învăţământ superior acreditate poartă responsabilitatea asupra distribuirii legitimaţiilor de student pentru reducere / gratuitate la transport numai către studenţii români / străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România.

Biletele pentru elevi / studenți pot fi procurate de la casele de bilete din stațiile și agențiile de voiaj CFR, cât și de la personalul de tren pentru stațiile de urcare unde nu există puncte de vânzare. Procurarea online va fi posibilă la momentul la care CFR Călători va avea acces la Registrul Matricol Unic.

Pentru evitarea aglomerației, vă recomandăm programarea din timp a călătoriei cu trenul, pentru trafic intern anticipația fiind de până la maximum 30 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *