Bataie de joc sau „Graba strica treaba” – GALERIE FOTO

Ca asa este la noi la Braila! Vorba proverbului „Graba strică treaba” asa se intampla si cu cei de la Seroplant Braila. Pentru a da bine din activitatea domnului primar al brailei, prin 2016, conducerea Seroplant in colaborare cu Primaria Braila, pun de un mega proiect pentru locuitorii urbei intitulat „Toaletarea pomilor, copacilor si a altor balarii din cartierele brailei”.

Primul pas a fost facut prin primavara lui 2016, unde printre blocurile cartierului Buzaului se deschidea acel proiect cu mare fast, cu presa locala si nationala, cum „domn’ primar” se plimba printre crengile proaspat taiate de „proaspetele drujbe cumparate”. Totul curat, nou, frumos, cu utilaje de taiat, de cosit iarba, de carat gunoi si oameni pe masura pentru munca. Iata ca din primavara inaugurarii si pana la venirea iernii anului 2016, cartierele erau defrisate si curatate incet, incet conform proiectului stabilit.

Pe la sfarsitul lui noiembrie 2016, cei de la Administratia Nationala de Meteorologie, anunta ca „peste doua zile se preconizeaza ploi, lapovita si ninsori in intreaga tara”. Iata ca printr-o „zvacnire dupa anunt” au aparut pe strada Tineretului dar si pe strazile adiacente, lucratori care adunau frunzele uscate sau crengile taiate cu noile drujbe. Intre Tineretului si Rosiori, printre blocuri, parcarile gem de pomi. Dar iaca ca au sosit drujbarii in parcare doar cu o scara de 2 metri. Fara macara, fara masina de gunoi fara nimic. Au taiat cateva crengute si au plecat. Gata „marele proiect” pe anul 2016, ca a venit iarna. A trecut si primavara 2017, si vara si toamna si iata ca mai sunt cateva zile si vine Craciunul 2017. Numai ca cei de la Seroplant si-au adus aminte ca nu au terminat treaba si in jur de 10 decembrie 2017, apare un drujbar care era si conducatorul automacaralei, cu inca patru muncitori insotiti de „sefa” de la Seroplant care dadea indicatii pretioase cum si care craca sa fie taiata. Numai ca, crengile fie ele mai groase sau subtiri erau depozitate in parcare pe locul inchiriat de locatar. Si uitea asa parcarea din spatele chioscului de pe Tineretului „La Magura” s-a transformat intr-un depozit de gunoi. „Maine venim sa luam crengile deoarece nu avem cu ce sa le caram”, a zis sefa. Numai ca maine era sa fie peste 3 zile. Saptamana ce a trecut, au aparut iarasi drujbarii si au mai dat o raita printre pomii parcarilor, iar resturile veneau la  mormanul vechi de crengi. Vineri, 17 noiembrie, in jur de ora 15.00 apare un tractor cu o remorca si vreo 10 muncitori gata de treaba. Numai ca ei, muncitorii in loc sa se apuce de incarcat, au stat de vorba „fo” jumatate de ora pana cand a venit sefa. Ba mai mult setosi fiind s-au mai dus pe la chiosc si s-au „aprovizionat” cu cate o bere de 2,5 litri. Gata de atac, pe la ora 15.30, cei „zece negri mititei” se apuca de treaba, incarca ce incarca si in 15 minute remorca este plina. Restul de crengi si frunze care a mai ramas de carat va fi pentru saptamana viitoare, adica asta care iaca ca a si sosit. Daca facem o socoteala mai amanuntita, pentru cei 5 copaci de curatat, celor de la Seroplant le-au trebuit un an si cateva zile si inca treaba nu este terminata! Au mai ramas inca 5 plopi inalti, care au in jur de 50 de ani si trebuiesc toaletati, tot in aceeasi parcare dar si restul de gunoi, fie el crengi sau frunze uscate care stau pe locurile masinilor locatarilor din parcarea platita anticipat pe un an de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *