Vă invităm la teatru ! 

Azi, 15 decembrie 2018, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” va avea loc spectacolul „Bărbaţi, femei şi viaţa dintre ei”– patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză. Un spectacol care conţine patru dintre cele mai importante şi celebre piese scurte ale lui Cehov: „Calhas” („Cântecul lebedei”), „Ursul”, „Jubileul’” şi „Cerere în căsătorie” .
Directorul de scena Victor Ioan Frunză abordează aceste pagini celebre din creaţia dramaturgului rus din punctul de vedere al updatării noţiunii de vodevil, astfel că prin acest spectacol spectatorii pot lua contact şi cu postura de autor de comedie a marelui Cehov. În distribuţie: Alin Florea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gângă, Adrian Ştefan. La pian – profesor Adriana Burcă; dramaturgia – Adrian Nicolae; muzica – Tibor Cari; scenografia – George Mosorescu; direcţia de scenă – Victor Ioan Frunză.

Duminică , 16 decembrie , de la ora 18 .00 la sala Bujor Macrin. Este vorba despre piesa “Opt femei”, de Robert Thomas, unul din marii maestri ai genului politist, atat de gustat de toate categoriile de public; un clasic deja intr-o galerie de celebritati, cu mentiunea ca Robert Thomas a scris literatura politista pentru teatru. Francezul a facut si cariera de actor, care l-a inarmat pe viitorul dramaturg cu stiinta construirii fara cusur a intrigii politiste in cheie teatrala. A triumfat in 1960 cu o bijuterie dramatica – “Capcana pentru un barbat singur”, o “politista” plina de verva si umor, jucata de mii de ori in intreaga lume, care l-a fascinat pe faimosul Alfred Hitchcock, creator al unui film cu acelasi titlu, dar nu mai putin extraordinar.
Cu o distributie exclusiv feminina, textul lui Robert Thomas ofera exceptionale partituri actoricesti, opt biografii complexe asteptand voci puternice care sa le rosteasca angoasele si sa le joace destinul. Actritele Teatrului Maria Filotti : Monica Ivașcu , Ramona Gînga, Elena Andron ,Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanessa Radu, Narcisa Novac , Iulia Vasilescu sunt aceste opt voci in spectacolul regizat de Radu Nichifor.
În preajma Crăciunului membrele unei familii înstărite se pomenesc împreună, izolate, în conacul lor de reşedinţă. Sărbătorile însă nu se pot numi fericite: curând singurul bărbat din casă, respectiv capul familiei este găsit mort în pat cu un cuţit în spate. Cablul telefonic e tăiat, maşina nu mai porneşte, poarta către lumea exterioară nu se poate descuia, iar afară e viscol. Numai doamnele prezente în casă ar putea fi făptaşele. Niciuna dintre ele nu are un alibi, toate au un mobil de crimă şi fiecare ceva de ascuns. De-a lungul acţiunii groteşti, cele opt femei se încurcă din ce în ce mai mult într-o plasă îmbârligată de minciuni şi secrete.
Regia: RADU NICHIFOR. Scenografia: Adelina Pater. Asistent scenografie: Ana Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *