Se reîntorc ninsorile? Vremea pentru 2 săptămâni la Brăila

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 04 – 17 februarie 2019. Potrivit meteorologilor, în Muntenia vremea se va menţine caldă, cu temperaturi în jurul valorii de 10-12 grade Celsius, în prima parte de intervalului.

Din weekend, vremea intră într-un proces de răcire, urmând ca din a doua săptămână temperaturile să urce din nou spre 10…11 grade. Mijlocul lunii februarie aduce o nou scădere semnificativă a temperaturii. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la începutul acestei săptămâni, dar şi după 12 februarie.

În prima zi vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 15 grade. Până în data de 8 februarie se va răci cu 12 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a temperaturilor maxime va urca spre 10…11 grade. În ultimele zile de prognoză se va resimți din nou o scădere de temperatură, de 4…5 grade. Scăderea de temperatură se va remarca și pe perioada nopților, media minimelor termice va scădea de la 4 grade la începutul intervalului, până spre -3 grade în intervalul 9….11 februarie. În cea de a doua săptămână temperaturile nocturne vor fi cuprinse în medie, în general, între 0 și -2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie și după data de 12 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *