Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din Brăila pentru începerea școlii

Ministerul Sănătății a publicat zilele trecute lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia, se stabilește cele 3 scenarii pentru care vor funcționa școlile. Conform listei publicate, localitățile din județul Brăila se încadrează în scenariile verde și galben.

La nivelul județului Brăila, sunt cinci localități: Municipiul Brăila – 1,67; Oraș Făurei – 11,12; Racovița – 1,96; Surdila-Găiseanca – 1,29 și Viziru – 2,02, au rata de incidență la mia de locuitori peste 1, încadrându-se, conform precizărilor Ministerului Sănătății, în scenariul galben. Toate celelalte localități din județ se încadrează în scenariul verde.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Pe baza acestor date, până mâine 10 septembrie, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020.

“Cu siguranță mâine 10 septembrie, la prima oră a dimineții, Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă va emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021. Proiectul este gata și-l trimitem în 15 minute pentru completare și vot”, a spus astăzi, la ora 18.00 subprefectul brăilei Simona Drăghincescu.

Rata de incidență la nivelul județului Brăila:

tabeleee1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *