Opt incendii, o asanare a terenului de muniție neexplodată și 48 cazuri medicale de sărbători

În perioada 30.04 – 03.05.2021, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a opt incendii, o asanare a terenului de muniție neexplodată și 48 cazuri medicale, astfel:

– 30.04.2021 –

– la ora 14.05, Garda de intervenție Făurei a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stuf pe raza localității Drogu. Au ars vegetație uscată și stuf pe o suprafață de cca. 10 ha.Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat.

–  la ora 14.25, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție de la înălțime și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuința de pe str. Celulozei din municipiul Brăila. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit în funcțiune lăsat nesupravegheat. Au ars bunurile dintr-o bucătărie.

– la ora 19.20, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție de la înălțime și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuința de pe str. Octav Doicescu. Au ars bunurile depozitate în balcon.Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

– 01.05.2021 –

             – la ora 13.50, Garda de intervenție Făurei a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe un teren viran în localitatea Jirlău. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 2 ha. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat.

– la ora 15.25, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuința de pe str. Golești din municipiul Brăila. Au ars acoperișul pe o suprafață de cca. 150 mp și bunurile din cinci camere. Au fost afectați alți trei proprietari din același imobil.Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit în funcțiune lăsat nesupravegheat.

– 02.05.2021 –

– la ora 13.00, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi pe un teren viran în localitatea Siliștea. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 50mp și aproximativ 5000 kg gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat.

– la ora 00.45, Garda de intervenție Făurei a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe un teren viran în localitatea Brateșu Vechi. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 100 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat.

 – 03.05.2021 –

– la ora 19.45, echipa pirotehnică a inspectoratului au intervenit pentru asanarea terenului de muniție neexplodată, pe Faleza Dunării din municipiul Brăila. A fost ridicată în vederea distrugerii o grenadă defensivă care se afla în apă la aproximativ un metru de mal. Aceasta a fost observată de un cetățean care se afla în zona Căpităniei Postului Brăila și care a anunțat dispeceratul inspectoratului prin apelul unic de urgență 112.

– la ora 22.00, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumăși o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuința de pe str. Piața Poporului din municipiul Brăila. Au ars acoperișul pe o suprafață de cca. 70 mp și bunurile din două camere de locuit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o candelă aprinsă lăsată nesupravegheată.

În cele patru incendii nu s-au înregistrat victime

 

Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 37 persoane din municipiu Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor prespitalicesc, transportul acestora la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila și transportul a 11 persoane cu simptone de infectare cu COVID – 19 la unitățile spitalicești.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *