ACȚIUNE PREVENTIVĂ PRIVIND REGIMUL DE DEȚINERE AL CÂINILOR PERICULOȘI SAU AGRESIVI

În perioada 21- 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul  Biroului pentru Protecția Animalelor au organizat și desfășurat o acțiune preventivă, pe raza județului Brăila, la care au participat împreună cu un specialist din cadrul D.S.V.S.A. Brăila, ce a avut ca scop verificarea modului în care sunt deținute și comercializate animalele de către persoanele care au postat pe site-urile cu profil de vânzări online, anunțuri de vânzare a unor exemplare canine din categoria celor periculoși sau agresivi.

Astfel, cetățenilor le-au fost aduse la cunoștință prevederile legale conform O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 15 persoane și verificați nouă proprietari/deținători temporari de câini.

Totodată, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, dintre care patru conform art. 3, alin. (2) și două conform art. 4, alin. (2) din O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *