Ziua Imnului Naţional la Braila – 29 iulie 2021

Ziua Imnului Național va fi sărbătorită joi, 29 iulie, prin ceremonii organizate în garnizoanele din țară, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, în cadrul cărora va fi intonat imnul naţional al României şi va fi înălţat drapelul naţional. Ceremoniile se vor desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De peste un deceniu, în fiecare an, în toată ţara, ziua de 29 iulie este dedicată Imnului Naţional al României – “Deşteaptă-te, române”. 29 iulie a fost desemnată în 1998, de către autorităţile din România, Ziua Imnului Naţonal al României – “Deşteaptă-te, române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.
Pe 29 iulie 1848, “Deşteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea de către revoluţionarii paşoptişti. Interzis de-a lungul timpului de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deşteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.
În variantă prescurtată, imnul conţine 4 strofe, selectate din cele 11 strofe ale poeziei “Un răsunet” al cărui autor este poetul Andrei Mureşanu, compozitorul părţii muzicale fiind Anton Pann.
În acest an, autorităţile din judeţul Brăila vor sărbători Ziua Imnului Naţional, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, începând cu ora 09.00. Evenimentul este organizat de către Instituţia Prefectului Brăila împreună cu Garnizoana Brăila.
Programul manifestărilor de la Braila vor începe la ora 09.00, va debuta cu un ceremonial militar, salutul drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, urmat de o slujbă religioasă, Rugă şi închinare pentru poporul român, care va fi urmată de alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului şi simbolistica versurilor Imnului Naţional al României, rostite de prefectul Brăilei. Evenimentul se va încheia cu un spectacol oferit de Muzica Militară şi un cor vocal care va interpreta imnul de stat al României “Deşteaptă-te, române”, urmat de defilarea Gărzii de Onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *