Ajutați familiie din Brăilița cărora le-au ars casele

Aseară, in jurul orelor 17.30, a izbucnit un incendiu la o casă de pe str. Geoge Toparceanu, din cartierul Brăilița. Focul s-a propagat si la alte trei case din jur. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost o sobă în funcțiune lăsată nesupravegheată la o baie lipoveneasca. In jurul orei 20.30, pompierii braileni au reusit sa stinga focul.

Pagubele la cele patru proprietăți:
– la casa de la care a pornit incendiul a ars cca. 60 mp acoperiș- învelit cu tablă și bunurile din două camere;
– la proprietatea 2 au ars mobilierul din două camere și acoperișul din lemn acoperit cu tablă;
– la proprietatea 3: au ars mansarda unde funcționa un atelier de broderie (7 mașini de brodat, materiale textile), bunuri din două camere și o baie de la etajul 1;
– la proprietatea 4 au ars cca. 20 mp. acoperiș din lemn acoperit cu tablă.

In urma nenorocirii prietenii, vecini fac apel la brăileni si nu numai pentru ajutorarea familiilor rămase fără adăpost.

„Dragii mei!

Am mare nevoie de ajutorul vostru. Nu pentru mine, personal, ci pentru colega mea de facultate, Raisa Xenia. Din nefericire, în seara aceasta, casa ei și a părinților a ars complet, de la pod, la podea, cu toate lucrurile din ea, precum și una dintre cele două pisici. Din fericire, ea și tatăl ei au reușit să se salveze. Mama ei era la serviciu. Focul a pornit de la casa vecină, de care era lipită și în care locuia o doamnă bolnavă de Alzheimer.
Raisa și părinții ei au rămas pe drumuri și au nevoie de ajutorul nostru să-și refacă locuința, cât mai repede posibil.
”Parcă nici nu-mi pare rău de casă și de lucruri, mi-a spus plângând, la telefon, dar mă doare suferința părinților mei. Au pierdut munca lor de 30 de ani…”
Ea și mama ei au reușit să se adăpostească, fiecare, la câte cineva. Tatăl este în stare de șoc și refuză să plece din curte. Stă și privește ce a mai rămas din casă…
Din păcate, pompierii au ajuns târziu și fără apă…
Donațiile pot fi făcute, fie direct, în contul ei:
RO54 RZBR 0000 0600 1974 0667 – titular Bura Raisa Xenia,
fie în contul meu:
RO56INGB0000999903764958 – titular Adela Onete, cu mențiunea „donație pentru Raisa Bura”.
Cei care ați mai participat, alături de mine, la oricare dintre acțiunile caritabile pe care le-am inițiat și desfășurat, știți foarte bine că transparența este maximă și că, pentru fiecare donație primită, raportez public.
Vă mulțumesc, cu tot sufletul și vă aștept alături de noi! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a scris Ana Oprea, pe Facebook.
incendiu1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *