Minunile Sf. Anton. Peste 4.000 de brăileni îşi serbează astăzi onomastica

Astazi, peste 4.000 de brăileni îşi serbează numele, ocrotitorul lor fiind Sfântul Antonie cel Mare. 2.700 sunt doamne şi domnişoare care răspund la numele de Antonia, Antonela, Antoneta, Aneta şi alte derivate. 1.300 sunt bărbaţi care se cheamă Anton şi Antonel.
Dorim tuturor care poartă acest nume să fie sănătoşi şi să poarte mereu credinţa în suflet. La mulţi ani!
Deasemeni tot astăzi, începând cu ora 8,30, se va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Brăila (în cartierul Vidin, langă Stadionul “Progresul”), precum si în toate bisericile din Brăila dar si din tară.

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare s-a născut în jurul anului 250, în satul Coma de lângă cetatea Heracleopolis, în Egipt. În timpul persecuţiilor ordonate de Maximian Daia, a mers în Alexandria pentru a-i întări pe creştini în mărturisirea lor şi pentru a se jertfi ei înşişi pentru Hristos, şi tot acolo, îi combate pe adepţii ereziei ariene. După o călătorie în Alexandria, în anul 312 s-a stabilit în deşertul Kozolim, unde a rămas până la sfârşitul vieţii, în anul 356 d. Hr. Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a trăit 105 ani şi este numit părintele monahismului şi dascălul vieţii pustniceşti.
Minunile Sf. Anton
Rugăciunile făcute în biserica la icoana sfantului, timp de nouă săptămâni ajută la împlinirea celor mai arzătoare dorinţe. Cei care au procedat astfel s-au rugat pentru sănătate, pentru vindecarea de boli grave, pentru spargerea farmecelor, pentru spor şi linişte sufletească în casa lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *